– Har de ikke lært noe av forrige runde. Dette er befolkningens eiendom, og så vil de holde salget skjult igjen. Jeg trodde det hadde gått opp for dem at de må være åpne, tordner Rune Storsve (H).

HEMMELIGHOLD

Rådmannen og formannskapet ville i fjor sommer selge kommunens nær 18 mål av Lundsjordet til Gardermoen Tomteselskap for 30 millioner kroner. Det skulle skje i et lukket ekstraordinært formannskapsmøte, uten at eiendommen var lagt ut i markedet.

Da protesterte Storsve, og fikk støtte av ordfører John-Erik Vika som foreslo å utsette saken. Noe flertallet stemte for.

I juni i år ble Eidsvoll kommunes del av Lundsjordet lagt ut for salg med to verdivurderinger, 35,3 og 39,7 millioner kroner. Kommunen har nå fått inn bud, for 12. juni skal saken opp i formannskapet. Dette kan også bli lukket.

– Jeg er sterk motstander av lukkede møter, som det dessverre blir flere og flere av, de har ikke noe i dagens virkelighet å gjøre. Vi må være åpne om fellesskapets eie, noe annet er å holde folk for narr. Hemmelighetskremmeriet er meningsløst og ødeleggende.

– Hva vil du gjøre i møtet?

– Jeg vil stemme imot å lukke det som i fjor, og håper flere blir med.

– Hvorfor ikke selge tomta?

– Dette handler ikke om det. Tomta skal selges og vi trenger pengene sårt, men alt må foregå åpent, sier han.

Får ikke uttale seg

Det er Tiger Eiendomskompetanse som har salget.

– Jeg får ikke uttale meg om saken. Den skal behandles politisk, var alt Bergh kunne si da hun ringte tilbake etter hun hadde konferert med kommunen.

Ordfører John-Erik Vika understreker at utgangspunktet er et åpent møte.

– Målet er å avgjøre denne saken i dette møtet, men hvis en av partene forlanger et lukket møte blir det lukket. Det er ikke sikkert at de som byr ønsker å legge alle kortene på bordet for alle konkurrenter. Dette handler om bedriftshemmeligheter og strategier, sier han.

– Hva skjer hvis det kommer protester på et lukket møte?

– Da må vi ta stilling til det, og flertallet bestemmer utfallet, sier ordfører Vika.

Klikk for kommentarer
Vi inviterer deg til å dele informasjon, argumenter og synspunkter. Vi ønsker fullt navn, noe som gjøre det mer interessant for andre å lese det du skriver. Vi vil ikke ha trakassering, trusler eller hatske meldinger på våre nettsider. Falske profiler blir utestengt. Vi setter pris på at du holder en saklig og respektfull tone. Husk at mange leser det du skriver. Vennlig hilsen redaksjonen. Les mer om vår moderering ->her
Facebook-kommentarer:

Våre journalister og moderatorer overvåker denne debatten kontinuerlig.

Vi fjerner automatisk kommentarer med obskøne ord, definert av våre moderatorer. Innlegg som rapporteres som misbruk eller spam blir vurdert av Facebooks moderatorer, og skjules automatisk for den som rapporterer.


Dersom du bryter våre debattregler, kan vi gjøre følgende:
  • Slette kommentaren din
  • Utestenge deg

Vi har ikke redaktøransvar for kommentarer som er fjernet fra offentligheten, og som kun er synlige for din private og lukkede vennekrets. Vi gjør imidlertid oppmerksom på at du som skriver et innlegg vil være personlig ansvarlig for innholdet enten dette fremsettes på våre nettsider eller overfor ditt eget lukkede nettverk med Facebook-venner. Våre journalister og moderatorer vil ikke begrunne verken fjerning av kommentarer eller utestengning av profiler, utover at det skyldes enten brudd på retningslinjene for moderering slik de fremkommer i toppen av alle kommentarfelt, eller avsløring av falske profiler.