Mesteparten gikk i denne omgangen til ladeinfrastruktur for elbiler.

Klimatiltakene skal bidra til at Akershus når sitt ambisiøse klimamål om 50 prosent reduksjon av klimagasser innen 2030.

Flere kommuner har for 2017 fått tilskudd til ladeplasser på offentlige parkeringsplasser og private aktører har fått støtte til hurtigladere.

På Romerike er det gitt støtte til ladepunkter i Ullensaker, Hurdal, Aurskog Høland, Fet, Rælingen og Skedsmo. Asker og Bærum kommune har fått tilskudd til opprettelse av støtteordninger for ladepunkter i borettslag og sameier. Private aktører har fått støtte til etablering av hurtigladere i områder der det er lite utbygd ladeinfrastruktur fra før.

I Follo er det gitt støtte til etablering av ladepunkter i Ski og Frogn kommuner. I vest blir det nye hurtigladere i Heggedal i Asker og Rykkinn i Bærum.

Ladepunktene vil bli satt opp i løpet av 2017. Det er også gitt midler til andre tiltak, som energirådgivning og ENØK-kampanjer for isolering av hus.

LES OGSÅ: Vil ha 400.000 elbiler i 2020: Lokalpolitikerne må på banen

Klikk for kommentarer
Vi inviterer deg til å dele informasjon, argumenter og synspunkter. Vi ønsker fullt navn, noe som gjøre det mer interessant for andre å lese det du skriver. Vi vil ikke ha trakassering, trusler eller hatske meldinger på våre nettsider. Falske profiler blir utestengt. Vi setter pris på at du holder en saklig og respektfull tone. Husk at mange leser det du skriver. Vennlig hilsen redaksjonen. Les mer om vår moderering ->her
Facebook-kommentarer:

Våre journalister og moderatorer overvåker denne debatten kontinuerlig.

Vi fjerner automatisk kommentarer med obskøne ord, definert av våre moderatorer. Innlegg som rapporteres som misbruk eller spam blir vurdert av Facebooks moderatorer, og skjules automatisk for den som rapporterer.


Dersom du bryter våre debattregler, kan vi gjøre følgende:
  • Slette kommentaren din
  • Utestenge deg

Vi har ikke redaktøransvar for kommentarer som er fjernet fra offentligheten, og som kun er synlige for din private og lukkede vennekrets. Vi gjør imidlertid oppmerksom på at du som skriver et innlegg vil være personlig ansvarlig for innholdet enten dette fremsettes på våre nettsider eller overfor ditt eget lukkede nettverk med Facebook-venner. Våre journalister og moderatorer vil ikke begrunne verken fjerning av kommentarer eller utestengning av profiler, utover at det skyldes enten brudd på retningslinjene for moderering slik de fremkommer i toppen av alle kommentarfelt, eller avsløring av falske profiler.