Hundebarnehagen har vært stengt i to år, men etter etterspørsel fra hundeeiere som ønsket å benytte tilbudet åpner barnehagen for de firbeinte samtidig som høstens skolestart.

– Vi kommer til å ha åpent et sted mellom to og tre dager i løpet av en uke, og målet er at hundene skal få sosial trening med gode erfaringer, sier innehaverne.

MÅ KOMME OVERENS

Til vanlig driver duoen BINAS Dyrepensjonat, men nå er det igjen klart for dagtilbudet der de ser for seg at det vil være plass til cirka tolv hunder. Det er åpent for ulike raser og størrelser, men sammensetningene kommer til å variere fra dag til dag med utgangspunkt i hvilke hunder som kommer godt overens.

– Vi kommer til å være veldig nøye på hvem som er sammen, og det skal være god lek og kjemi. Det skal ikke være sånn at noen hele tiden blir løpt ned, forklarer de.

MILJØTRENING

Ifølge innehaverne er det nettopp muligheten for sosialisering med andre hunder mange eiere er ute etter.

–Mange bruker dette som ren miljøtrening. Noen hunder har vært litt usikre, og har hatt noen møteproblemer med andre hunder, men dette blir som regel fort bedre med litt trening, sier de.

AVBREKK

I løpet av timene hundene tilbringer sammen med sine firbeinte lekekamerater legges det til rette for mye lek og moro i de store luftegårdene.

– Dette skal være et avbrekk for hundene som slipper å vente hjemme, og heller få oppleve noe annet. Det er utrolig viktig for oss at dette er en positiv opplevelse for hver enkelt hund, forklarer innehaverne.

– Omgang med andre firbeinte kan gjøre mye bra for trivselen til en hund, legge de til.

LES OGSÅ: Ikke lenger karantene for kjæledyr

GOD DIALOG

– Det er noe helt annet å møte en hund i bånd på tur, og det å være sammen med flere hunder i en luftegård. Men vi ser raskt hva som fungerer, og forsøker å finne gode løsninger, sier duoen.

Innehaverne er også tydelige på at god kommunikasjon med eierne vil være svært viktig for at hunden skal få en så god opplevelse som mulig.

– Vi kommer til å ha en tett dialog med eier før hunden kommer hit, og i den perioden den er hos oss, påpeker de.

Klikk for kommentarer
Vi inviterer deg til å dele informasjon, argumenter og synspunkter. Vi ønsker fullt navn, noe som gjøre det mer interessant for andre å lese det du skriver. Vi vil ikke ha trakassering, trusler eller hatske meldinger på våre nettsider. Falske profiler blir utestengt. Vi setter pris på at du holder en saklig og respektfull tone. Husk at mange leser det du skriver. Vennlig hilsen redaksjonen. Les mer om vår moderering ->her
Facebook-kommentarer:

Våre journalister og moderatorer overvåker denne debatten kontinuerlig.

Vi fjerner automatisk kommentarer med obskøne ord, definert av våre moderatorer. Innlegg som rapporteres som misbruk eller spam blir vurdert av Facebooks moderatorer, og skjules automatisk for den som rapporterer.


Dersom du bryter våre debattregler, kan vi gjøre følgende:
  • Slette kommentaren din
  • Utestenge deg

Vi har ikke redaktøransvar for kommentarer som er fjernet fra offentligheten, og som kun er synlige for din private og lukkede vennekrets. Vi gjør imidlertid oppmerksom på at du som skriver et innlegg vil være personlig ansvarlig for innholdet enten dette fremsettes på våre nettsider eller overfor ditt eget lukkede nettverk med Facebook-venner. Våre journalister og moderatorer vil ikke begrunne verken fjerning av kommentarer eller utestengning av profiler, utover at det skyldes enten brudd på retningslinjene for moderering slik de fremkommer i toppen av alle kommentarfelt, eller avsløring av falske profiler.