Flyet tar av fra rullebanen og turistenes biler står parkert på overvåket område. Det er et bilde på millionsuksessen for gründerkompisene Thor Gilberg og ­Rikard Kaarbø i Flight Park.

- Tiden flyr. Det er allerede gått fem år siden vi startet opp her. Vi må innrømme at det har vært en suksess, sier Rikard Kaarbø.

Gründeren sitter i en brakkerigg ved den gamle terminalen på Gardermoen Vest. Fra litt avstand er det lite som minner om en millionbedrift. Men kommer du nærmere ser du raskt at dette er stor parkeringsbusiness. Utenfor kontorlokalet står bil etter bil parkert ved siden av hverandre innenfor store gjerder.

- Vi disponerer cirka 22 mål med parkeringsarealer. På det meste kan det stå opptil 1.500 biler parkert her. Vi skulle gjerne hatt plass til enda flere, sier Kaarbø til EUB.

Høysesongen er i full sving. Utenfor vinduet letter det ene flyet etter det andre. Parallelt med vår stadig økende reisevilje, har Flight Park bygd seg opp og blitt en parkeringssuksess på hovedflyplassen.

LES OGSÅ: Slåss mot uønskede arter rundt flyplassen

Åpnet dørene i 2010

Omsetningen har skutt i været siden de to gründerne åpnet dørene i mai i 2010. I startåret lå driftsinntektene på 3,3 millioner. I 2013 hadde tallet økt til 17,3.

- Jeg og kollega Thor Gilberg jobbet sammen i GT Parkering tidligere. Da de gikk konkurs, fant vi ut at det var mulig å drive parkeringsvirksomhet videre på en fornuftig måte. Før vi startet var vi selvsagt spente, men vi opplevde en ganske bra vekst umiddelbart. Det gjorde oss optimistiske, og i dag har vi bygd opp et seriøst og solid firma, sier Kaarbø.

Bedriften har cirka 50 heltidsansatte på lønningslisten. Reisende som bruker Flight Park gjør bestillingen via nettet.

Tar bilder av bilene

Ordningen er slik at selskapets folk henter bilen på hovedflyplassen ved avreisetidspunkt og leverer den tilbake ved landing.

- I mellomtiden står den trygt og sikkert parkert innenfor gjerder hos oss. Vi har kameraovervåkning på hele området, og det er ansatte på jobb her hele døgnet. Når vi henter bilen tar vi bilder og dokumenterer kjørelengde og hvordan kjøretøyet ser ut. På den måten kan kundene være helt trygge på vår seriøsitet, poengterer Kaarbø.

Sikkerhet og seriøsitet er noe de legger stor vekt på.

- Det handler om å yte god service overfor kundene og ta dem på alvor. Vi har en serie faste kunder, og har for eksempel bedriftsavtaler med en rekke selskaper. Det gir oss en forutsigbarhet, og tyder på at kundene er tilfredse med det vi gjør her. Konseptet vårt har vært det samme siden starten, og kommer til å være det framover, sier Kaarbø.

LES OGSÅ: Nå kan du snart fylle hydrogen her

Klikk for kommentarer
Vi inviterer deg til å dele informasjon, argumenter og synspunkter. Vi ønsker fullt navn, noe som gjøre det mer interessant for andre å lese det du skriver. Vi vil ikke ha trakassering, trusler eller hatske meldinger på våre nettsider. Falske profiler blir utestengt. Vi setter pris på at du holder en saklig og respektfull tone. Husk at mange leser det du skriver. Vennlig hilsen redaksjonen. Les mer om vår moderering ->her
Facebook-kommentarer:

Våre journalister og moderatorer overvåker denne debatten kontinuerlig.

Vi fjerner automatisk kommentarer med obskøne ord, definert av våre moderatorer. Innlegg som rapporteres som misbruk eller spam blir vurdert av Facebooks moderatorer, og skjules automatisk for den som rapporterer.


Dersom du bryter våre debattregler, kan vi gjøre følgende:
  • Slette kommentaren din
  • Utestenge deg

Vi har ikke redaktøransvar for kommentarer som er fjernet fra offentligheten, og som kun er synlige for din private og lukkede vennekrets. Vi gjør imidlertid oppmerksom på at du som skriver et innlegg vil være personlig ansvarlig for innholdet enten dette fremsettes på våre nettsider eller overfor ditt eget lukkede nettverk med Facebook-venner. Våre journalister og moderatorer vil ikke begrunne verken fjerning av kommentarer eller utestengning av profiler, utover at det skyldes enten brudd på retningslinjene for moderering slik de fremkommer i toppen av alle kommentarfelt, eller avsløring av falske profiler.