Hurdal skisenter har også denne sesongen skiltet med gratis sesongkort for alle som er født i 2008. Det har trukket folk fra hele landet. Dette, og tydelig bra snøvinter, har vist seg å være en svært god kombinasjon for skisenteret.

– Vi har hatt en fantastisk start på sesongen. Det har vært mange store og mange små alpinister her. Det har ikke vært så bra besøk her siden vi tok over for tre år siden, sier Lise Kragset Furuseth fra Hurdal Skisenter.

Hun tror at det er flere ting som står bak vinterens suksess. Blant annet at det er snø i hagene til folk – da må det være snø i bakkene også.

En tidlig start på sesongen fører også til et snøskred av folk som tar fram skiene, og når skiene først er tatt fram, så settes de ikke bort igjen.

– Vi har varme griller og bål, så det er bare å ta med seg medbrakt og kose seg i bakken hele dagen, sier Kragset Furuseth.

I motbakke går det oppover

I skibakkene til Rambydalen utenfor Jessheim, har hardt arbeid og gode kuldeforhold sørget for rekordtidlig åpning. Til tross for utdatert utstyr og dårlig vanntrykk til snøkanonene, har dugnadsånden til Ullensaker skiklubb seiret.

– Vi hadde første trening der på mandag. I første rekke er det bare åpent for trening, men i vinterferien og i utvalgte helger vil vi åpne for allmennheten, forklarer Ole Gunner Kjos, som sitter i styret til alpingruppa i Ullensaker skiklubb.

Han ber folk følge med på facebook- og hjemmesidene deres.

Håper på snø

EUB har flere ganger skrevet om den mildt sagt usikre framtiden til Nannestad Skisenter Åslia. Med redningspakke fra politikere, og gave fra Bilia Jessheim, så det litt lysere ut for skisenteret.

Men halvparten av pengene fra Nannestad kommune må betales tilbake etter endt sesong, og pengene kan ikke brukes til lønn. Det måtte dugnadsånd til.

Senest rett før jul sto det på deres hjemmesider at de trengte 1-1,5 meter med snø for å kunne åpne i vinter. Det har falt en del snø, og nå har Espen Haldorsen i styret til Nannestad Skisenter Åslia, et håp om å kunne åpne.

– Vi har pressa og pakka etter hvert som det har kommet snø. Vi har et godt utgangspunkt, men vi er avhengig av at det kommer mer snø. Åpningen avhenger fullt og helt av Vårherre nå, sier han.

Klikk for kommentarer
Vi inviterer deg til å dele informasjon, argumenter og synspunkter. Vi ønsker fullt navn, noe som gjøre det mer interessant for andre å lese det du skriver. Vi vil ikke ha trakassering, trusler eller hatske meldinger på våre nettsider. Falske profiler blir utestengt. Vi setter pris på at du holder en saklig og respektfull tone. Husk at mange leser det du skriver. Vennlig hilsen redaksjonen. Les mer om vår moderering ->her
Facebook-kommentarer:

Våre journalister og moderatorer overvåker denne debatten kontinuerlig.

Vi fjerner automatisk kommentarer med obskøne ord, definert av våre moderatorer. Innlegg som rapporteres som misbruk eller spam blir vurdert av Facebooks moderatorer, og skjules automatisk for den som rapporterer.


Dersom du bryter våre debattregler, kan vi gjøre følgende:
  • Slette kommentaren din
  • Utestenge deg

Vi har ikke redaktøransvar for kommentarer som er fjernet fra offentligheten, og som kun er synlige for din private og lukkede vennekrets. Vi gjør imidlertid oppmerksom på at du som skriver et innlegg vil være personlig ansvarlig for innholdet enten dette fremsettes på våre nettsider eller overfor ditt eget lukkede nettverk med Facebook-venner. Våre journalister og moderatorer vil ikke begrunne verken fjerning av kommentarer eller utestengning av profiler, utover at det skyldes enten brudd på retningslinjene for moderering slik de fremkommer i toppen av alle kommentarfelt, eller avsløring av falske profiler.