Grønn Lykke startet opp i Sundgata 1 ved Bankplassen før jul. Så gikk de dessverre konkurs. Nå starter Kjersti Nagel og co. med blanke ark i Sundgata 14, bare et lite steinkast unna i Sundet.

- Det går an å drive butikk her nede. Vi satser litt nytt, og skal drive enda grønnere og mer miljøbevisst. Her blir det for eksempel recycling av småmøbler. Vi vil fortsatt drive med møbler, interiør og klær, smiler Nagel til EUB.

Nagel, som før jul flyttet butikken fra Amfi Eidsvoll på Råholt og ned i Sundet innrømmer at konkursen gikk inn på henne, men nå ønsker hun å rette blikket framover.

- Butikken hadde med for mye gjeld da den startet opp i Sundet, og jeg fant ut at det ikke gikk. Da jeg rådførte meg med en bedriftsrådgiver før jul fikk jeg beskjed om at det ikke er mulig å vinne alle fotballkamper. Konkursen var én fotballkamp. Men nå er vi i gang med en ny, sier Nagel.

LES OGSÅ: - Ville vært fantastisk å male hele Sundet gult, mener Nagel

Trappestudio Flyttet

I februar skrev EUB om Trappestudio AS - en familiesatsing - med årlig omsetning på tre millioner kroner. De holdt opprinnelig til i lokalene Grønn Lykke nå har overtatt. Chriss Brohaug, som er styreleder i Trappestudio AS, eier også gården hvor Sundgata 14 ligger. Nå har han tatt med seg sin bedriftssatsing noen meter unna - til Eidsivagate 7A - i samme bygning som Shimmering Clothing AS.

- Vi har inngått en leieavtale med gårdeier Chriss Brohaug her. Dialogen har vært kjempefin, og nå har vi hatt dørene åpne en ukes tid. Vi har også fått god kommunikasjon med naboene, sier Nagel.

Sundet, Råholt, Sundet

For noen år siden jobbet Nagel i Askeladden Handel for Eidsvoll Industri rett ved Bankplassen. Før hun kom tilbake til Sundet hadde hun butikk i Amfi Eidsvoll. Nå har hun virkelig tro på Sundet som handelssentrum. Det samme har Benedicte Tærud. Venstre-politikeren er fungerende leder i sentrumsforeningen, og vil ha kontor i de 100 kvadratmeter store butikklokalene til Grønn Lykke. Hun har butikkerfaring fra tidligere, og gleder seg over nysatsingen i Eidsvoll sentrum.

- Det er et marked for en interiør- og gavebutikk i Sundet. Beliggenheten er også svært fin her. Her går togpendlere for eksempel rett forbi butikkdøra, sier Tærud, som gleder seg til å være med sosialt rundt butikkdriften.

- Det vil være en kjempefordel for meg. Benedicte har jobbet i butikk før, og jeg har stått mer eller mindre alene i seks år. Jeg gleder meg til å samarbeide med henne, og har virkelig troen på denne nyåpningen, smiler Kjersti Nagel.

Klikk for kommentarer
Vi inviterer deg til å dele informasjon, argumenter og synspunkter. Vi ønsker fullt navn, noe som gjøre det mer interessant for andre å lese det du skriver. Vi vil ikke ha trakassering, trusler eller hatske meldinger på våre nettsider. Falske profiler blir utestengt. Vi setter pris på at du holder en saklig og respektfull tone. Husk at mange leser det du skriver. Vennlig hilsen redaksjonen. Les mer om vår moderering ->her
Facebook-kommentarer:

Våre journalister og moderatorer overvåker denne debatten kontinuerlig.

Vi fjerner automatisk kommentarer med obskøne ord, definert av våre moderatorer. Innlegg som rapporteres som misbruk eller spam blir vurdert av Facebooks moderatorer, og skjules automatisk for den som rapporterer.


Dersom du bryter våre debattregler, kan vi gjøre følgende:
  • Slette kommentaren din
  • Utestenge deg

Vi har ikke redaktøransvar for kommentarer som er fjernet fra offentligheten, og som kun er synlige for din private og lukkede vennekrets. Vi gjør imidlertid oppmerksom på at du som skriver et innlegg vil være personlig ansvarlig for innholdet enten dette fremsettes på våre nettsider eller overfor ditt eget lukkede nettverk med Facebook-venner. Våre journalister og moderatorer vil ikke begrunne verken fjerning av kommentarer eller utestengning av profiler, utover at det skyldes enten brudd på retningslinjene for moderering slik de fremkommer i toppen av alle kommentarfelt, eller avsløring av falske profiler.