Det kom fram under forsvarssjefens presentasjon av sitt fagmilitære råd under en pressekonferanse torsdag. I rapporten skriver Bruun-Hanssen følgende om Sessvollmoen: Forsvarets kompetansesenter for logistikk og operativ støtte videreføres inntil videre på Sessvollmoen, men avdelingen tas ut av Hæren. Forsvarets militærpolitiavdeling og Forsvarets hundeskole overføres til Heimevernet. Forsvarets ammunisjons- og EOD-skole overføres til Sjøforsvaret. Resterende deler av kompetansesenteret overføres til Forsvarets logistikkorganisasjon, mens logistikkbase land avvikles.

Videreføres som i dag

EUB får opplyst at forsvarssjefen anbefaler at alle avdelinger ved dagens Forsvarets kompetansesenter for logistikk og operativ støtte videreføres inntil videre på Sessvollmoen som i dag. Framtidig lokalisering og organisering vil utredes nærmere.

«Forsvarets kompetansesenter for logistikk og operativ støtte på Sessvollmoen har i dag både operative kapasiteter og ivaretar styrkeproduksjon», skriver forsvarssjefen i rapporten.

Om Gardermoen skriver forsvarssjefen følgende: «Taktiske transportfly sørger for mobilitet for alle operative avdelinger i Forsvaret. 335-skvadronen videreføres med fire C-130 J med hjemmebase på Gardermoen. Skvadronen underlegges Rygge organisatorisk. Det legges til grunn at 335-skvadronen og vedlikeholdsavdelingen fortsetter som ved dagens ambisjonsnivå. Ytterligere transportbehov dekkes av C-17 Globemaster fra Papa Airbase i Ungarn og gjennom avtaler med andre aktører».

Det var forsvarsminister Ine Eriksen Søreide som ga forsvarssjefen i oppdrag å finne ut hvordan Forsvaret best kan møte framtidas utfordringer. Utredningen har Haakon Bruun-Hanssen og hans stab gjennomført det siste året.

Huitfeldt håper på bredt forlik

Rådet fra forsvarssjefen skal behandles i Stortinget i løpet av 2016. Utenriks- og forsvarskomiteens leder Anniken Huitfeldt (Ap) fra Jessheim håper på et bredt forsvarsforlik.

Dette er et faglig råd som vil danne grunnlaget for en bred politisk prosess. Vi skal nå jobbe videre med forslaget og holde god kontakt med berørte kommuner, lokale politikere og de ansattes organisasjoner, sier lederen av Stortingets utenriks- og forsvarskomité Anniken Huitfeldt, som understreker viktigheten av å fortsette moderniseringen av Forsvaret.

Den sikkerhetspolitiske situasjonen er endret, vi ser et mer komplekst bilde med flere aktører, bedre teknologi og krav om raskere responsevne. Norge har et ansvar for eget territorium, men også som en del av et alliert forsvarssamarbeid over landegrensene. Dette vil ligge til grunn for vår behandling av forslaget, sier Huitfeldt.

LES OGSÅ: Hundrevis av militære kjøretøy ruller inn

Klikk for kommentarer
Vi inviterer deg til å dele informasjon, argumenter og synspunkter. Vi ønsker fullt navn, noe som gjøre det mer interessant for andre å lese det du skriver. Vi vil ikke ha trakassering, trusler eller hatske meldinger på våre nettsider. Falske profiler blir utestengt. Vi setter pris på at du holder en saklig og respektfull tone. Husk at mange leser det du skriver. Vennlig hilsen redaksjonen. Les mer om vår moderering ->her
Facebook-kommentarer:

Våre journalister og moderatorer overvåker denne debatten kontinuerlig.

Vi fjerner automatisk kommentarer med obskøne ord, definert av våre moderatorer. Innlegg som rapporteres som misbruk eller spam blir vurdert av Facebooks moderatorer, og skjules automatisk for den som rapporterer.


Dersom du bryter våre debattregler, kan vi gjøre følgende:
  • Slette kommentaren din
  • Utestenge deg

Vi har ikke redaktøransvar for kommentarer som er fjernet fra offentligheten, og som kun er synlige for din private og lukkede vennekrets. Vi gjør imidlertid oppmerksom på at du som skriver et innlegg vil være personlig ansvarlig for innholdet enten dette fremsettes på våre nettsider eller overfor ditt eget lukkede nettverk med Facebook-venner. Våre journalister og moderatorer vil ikke begrunne verken fjerning av kommentarer eller utestengning av profiler, utover at det skyldes enten brudd på retningslinjene for moderering slik de fremkommer i toppen av alle kommentarfelt, eller avsløring av falske profiler.