– Dette er naturligvis en gledelig nyhet. Vi er fornøyde, sier skolesjef Jon Isebakke i Wang Ung til EUB.

Wang er velkjente for sine toppidrettsgymnas i Norge. I mars kunne EUB fortelle at de hadde søkt Utdanningsdirektoratet om godkjenning til å starte ungdomsskole på Jessheim. Nå er planene godkjent.

– Skolen er fra og med skoleåret 2018–2019 godkjent for inntil 190 elever på 8.–10. årstrinn, heter det i et brev fra Utdanningsdirektoratet datert 5. september som EUB har fått tilgang til.

Der kommer det også fram at skolevirksomheten også må ha på plass en driftstillatelse før alt igangsettes. Dette innebærer blant annet at skoleanlegget må være godkjent av Fylkesmannen i Oslo og Akershus, og den samlede lærerkompetansen ved skolen må være godkjent av Utdanningsdirektoratet.

LES OGSÅ: Wang vil starte idrettsungdomsskole for 190 på Jessheim

Må starte innen tre år

Av brevet framgår det også at godkjenningen faller bort dersom skolen ikke startes opp i løpet av tre skoleår.

– Vi kommer nå til å sette oss ned og vurdere hva vi gjør videre. Det jeg kan si er at det ikke blir oppstart fra skoleåret 2018/2019. Det kommer uansett for raskt for oss, sier Isebakke.

– Kommer dere til å starte opp skole på Jessheim?

– Det har vi ikke tatt endelig stilling til, men for oss er naturligvis godkjenningen et viktig steg på veien.

– Hvor er det naturlig at skolen eventuelt opprettes på Jessheim?

– Vi tenker det er viktig at en etablering av skolen ligger tett på idrettsparken og idrettsanleggene der, svarer Isebakke. Han skryter av dialogen med Ullensaker kommune.

LES OGSÅ: - Fellesskolen må vernes

– Spennende vekstregion

– Hvorfor vurderer dere å starte et slikt skoletilbud på Jessheim?

– Idretten har uttrykt et sterkt ønske om at vi etablerer oss. I tillegg er Ullensaker kommune og regionen positive til vår etablering, og kommunen satser på idrett. Ullensaker og Jessheim har også gode forutsetninger med flotte idrettsfasiliteter og sterke idrettsmiljøer. Jessheim og Øvre Romerike er dessuten en spennende vekstregion, og fra før av har vi mange søkere fra Romerike til Wang Toppidrett og Wang Ung i Oslo, sier Isebakke.

Wang har ungdomsskoler i Tønsberg, Oslo og Hamar. Flere andre byer – i tillegg til Jessheim – er allerede i kikkerten for potensielle utdanningssteder. Så gjenstår det å se om de starter ny skole på Jessheim fra skoleåret 2019/2020.

Wang Ung

Er en idrettsungdomsskole der elevene skal erfare gleden ved trening og aktivitet, og bli motivert til videre satsing på idrett.

Wang har ungdomsskoler i Tønsberg, Oslo og Hamar.

Vurderer nå å etablere seg på Jessheim, og har også søkt i Skedsmo. På Jessheim tidligst fra 2019/2020.

Wang Ung har også fått tillatelse til å starte opp ungdomsskole i Stavanger.

Klikk for kommentarer
Vi inviterer deg til å dele informasjon, argumenter og synspunkter. Vi ønsker fullt navn, noe som gjøre det mer interessant for andre å lese det du skriver. Vi vil ikke ha trakassering, trusler eller hatske meldinger på våre nettsider. Falske profiler blir utestengt. Vi setter pris på at du holder en saklig og respektfull tone. Husk at mange leser det du skriver. Vennlig hilsen redaksjonen. Les mer om vår moderering ->her
Facebook-kommentarer:

Våre journalister og moderatorer overvåker denne debatten kontinuerlig.

Vi fjerner automatisk kommentarer med obskøne ord, definert av våre moderatorer. Innlegg som rapporteres som misbruk eller spam blir vurdert av Facebooks moderatorer, og skjules automatisk for den som rapporterer.


Dersom du bryter våre debattregler, kan vi gjøre følgende:
  • Slette kommentaren din
  • Utestenge deg

Vi har ikke redaktøransvar for kommentarer som er fjernet fra offentligheten, og som kun er synlige for din private og lukkede vennekrets. Vi gjør imidlertid oppmerksom på at du som skriver et innlegg vil være personlig ansvarlig for innholdet enten dette fremsettes på våre nettsider eller overfor ditt eget lukkede nettverk med Facebook-venner. Våre journalister og moderatorer vil ikke begrunne verken fjerning av kommentarer eller utestengning av profiler, utover at det skyldes enten brudd på retningslinjene for moderering slik de fremkommer i toppen av alle kommentarfelt, eller avsløring av falske profiler.