– Dette er veldig populært, og mange barn som har vært med tidligere ventet på at årets sommerles skulle begynne, sier Elisabeth Alnes.

– Sommerles er en årlig tradisjon som i utgangspunktet var papirbasert. For noen år siden ble det utviklet en digital versjon for barneskolebarn. Vi har også beholdt den tidligere versjonen for barn under skolepliktig alder, og avslutter fortsatt med en iskremfest, forklarer hun.

HENTER PREMIER

I den digitale versjonen legges det blant annet opp til at barna kan gå innom biblioteket for å hente kodeord som gir dem ekstra poeng. I tillegg er det også her premiene hentes når de har skaffet nok poeng ved å løse oppgaver og lese bøker.

– Det er stadig unger innom for å hente premier, men det kommer også noen som skal ha med seg skjemaer, sier biblioteksjefen.

TIL GLEDE OG NYTTE

Alnes håper at mange ønsker å benytte tilbudene som finnes på bibliotekene, og ifølge biblioteksjefen er det mange fordeler ved det å bruke litt tid på gode bøker i løpet av sommeren.

– Leseglede er kjempeviktig. Det er hyggelig å gjøre noe sammen og både det å bli lest for og det å lese for andre er veldig fint, sier hun.

–Lesetrening er også veldig viktig, og vi satser på å ha mye forskjellig så de fleste kan finne noe som passer for dem, forklarer Alnes.

OM PROSJEKTET

Sommerles er et nasjonalt prosjekt som skal sørge for at barn får litt ekstra motivasjon til å lese og høre på lydbøker i løpet av sommerferien.

Den digitale versjonen av sommerles er for barneskoleelever, men på flere av bibliotekene på Øvre Romerike finnes det også muligheter for at yngre barn kan delta.

Klikk for kommentarer
Vi inviterer deg til å dele informasjon, argumenter og synspunkter. Vi ønsker fullt navn, noe som gjøre det mer interessant for andre å lese det du skriver. Vi vil ikke ha trakassering, trusler eller hatske meldinger på våre nettsider. Falske profiler blir utestengt. Vi setter pris på at du holder en saklig og respektfull tone. Husk at mange leser det du skriver. Vennlig hilsen redaksjonen. Les mer om vår moderering ->her
Facebook-kommentarer:

Våre journalister og moderatorer overvåker denne debatten kontinuerlig.

Vi fjerner automatisk kommentarer med obskøne ord, definert av våre moderatorer. Innlegg som rapporteres som misbruk eller spam blir vurdert av Facebooks moderatorer, og skjules automatisk for den som rapporterer.


Dersom du bryter våre debattregler, kan vi gjøre følgende:
  • Slette kommentaren din
  • Utestenge deg

Vi har ikke redaktøransvar for kommentarer som er fjernet fra offentligheten, og som kun er synlige for din private og lukkede vennekrets. Vi gjør imidlertid oppmerksom på at du som skriver et innlegg vil være personlig ansvarlig for innholdet enten dette fremsettes på våre nettsider eller overfor ditt eget lukkede nettverk med Facebook-venner. Våre journalister og moderatorer vil ikke begrunne verken fjerning av kommentarer eller utestengning av profiler, utover at det skyldes enten brudd på retningslinjene for moderering slik de fremkommer i toppen av alle kommentarfelt, eller avsløring av falske profiler.