Kort fortalt går det nye opplegget ut på å skrote den tradisjonelle tavleundervisninga og erstatte den med praktiske og kreative oppgaver. Realfagsprosjektet i Ullensaker handler dessuten ikke bare om realfag. Utgangspunktet er at elevenes resultater i realfag påvirkes av for eksempel språkforståelse – og vise versa. Det er ikke bare skoleelever i barne- og ungdomsskolen som skal være med i opplegget. Også barnehagene er tatt med.

– Jeg gleder meg til å få førsteklassinger til skolestart etter at vi har tatt i bruk disse metodene, sier Denis Aggrey, prosjektleder for realfagsprosjektet i Ullensaker.

ANSATTE SPESIALISTER

I slutten av 2014 vedtok Ullensaker kommune å starte et realfagsprosjekt med tanke på å bedre resultatene for elever i kommunen. De satte ned en arbeidsgruppe som skulle starte arbeidet med en plan. Men bare noen få måneder senere, i februar 2015, vedtok regjeringen å bevilge penger til et «lærerspesialist»-program, nettopp for å styrke realfagene. Ullensaker søkte om å få bli med i prosjektet, og fikk ja. Dermed fikk kommunen råd til å lønne åtte lærerspesialister.

Spesialistene har i to år jobbet i Aggreys gruppe, sammen med 25 andre aktører som alle har bidratt til å lage planen som nå er ferdig.

SNUR OPP NED

– Vi har lagt ned veldig mye arbeid i det nye undervisningsopplegget. Det er basert på forskning, og framstår som en veldig moderne måte å undervise realfag på, Målet er ikke bare at elevene skal få bedre karakterer, men at forståelsen og gleden av realfag øker, sier Aggrey.

– Hele ideen er å gjøre realfag anvendbart. Vi omgir oss med matte og realfag hver eneste dag, over alt, og det kan vi bruke, smiler Aggrey.

VIL FORTSETTE

Varaordfører Willy Kvilten i Ullensaker sier at realfagsprosjektet er viktig for Ullensaker.

– Da vi vedtok planen i 2014 var det for å være i forkant og gi elevene våre realfagsundervisning som gir dem den kompetansen de trenger, sier han.

Regjeringen med Høyre i spissen har sett på hva de har gjort i Ullensaker.

– Det er flere kommuner som har gjort noe av det samme, men Ullensaker ligger langt framme. Vi ønsker å utvide prosjektet, sier stortingsrepresentant Tone Trøen.

Klikk for kommentarer
Vi inviterer deg til å dele informasjon, argumenter og synspunkter. Vi ønsker fullt navn, noe som gjøre det mer interessant for andre å lese det du skriver. Vi vil ikke ha trakassering, trusler eller hatske meldinger på våre nettsider. Falske profiler blir utestengt. Vi setter pris på at du holder en saklig og respektfull tone. Husk at mange leser det du skriver. Vennlig hilsen redaksjonen. Les mer om vår moderering ->her
Facebook-kommentarer:

Våre journalister og moderatorer overvåker denne debatten kontinuerlig.

Vi fjerner automatisk kommentarer med obskøne ord, definert av våre moderatorer. Innlegg som rapporteres som misbruk eller spam blir vurdert av Facebooks moderatorer, og skjules automatisk for den som rapporterer.


Dersom du bryter våre debattregler, kan vi gjøre følgende:
  • Slette kommentaren din
  • Utestenge deg

Vi har ikke redaktøransvar for kommentarer som er fjernet fra offentligheten, og som kun er synlige for din private og lukkede vennekrets. Vi gjør imidlertid oppmerksom på at du som skriver et innlegg vil være personlig ansvarlig for innholdet enten dette fremsettes på våre nettsider eller overfor ditt eget lukkede nettverk med Facebook-venner. Våre journalister og moderatorer vil ikke begrunne verken fjerning av kommentarer eller utestengning av profiler, utover at det skyldes enten brudd på retningslinjene for moderering slik de fremkommer i toppen av alle kommentarfelt, eller avsløring av falske profiler.