Kvinnen som i helgen ble lagt inn med smittsom hjernehinnebetennelse har det etter forholdene bra. Hun bor i Ullensaker, men jobber som lærling i en barnehage i Skedsmo. Kommunehelsetjenesten har kartlagt nettverket hennes på arbeidsplassen og i fritidsmiljøer, og i alt 220 personer har fått forebyggende behandling med antibiotika.

TRE BUSSER

Kvinnen er lærling på siste året, og har de siste ukene vært mye på ulike russearrangementer. Derfor er kommunehelsetjeneten i Ullensaker spesielt opptatt av å få fatt i alle som har vært om bord i tre bestemte russebusser på Nedre Romerike - Club House fra Lørenskog, Castle Club fra Skedsmo og Manhattan fra Sørumsand.

– Alle som har vært om bord på de tre bussene de siste åtte dagene bes fortsatt oppsøke lokal legevakt for å få forebyggende antibiotikabehandling, sier kommuneoverlege Lars Meyer-Myklestad.

VET HVILKEN BAKTERIE

Det er på det rene hvilken type bakterie som er årsaken til sykdomsutbruddet hos kvinnen. Navnet på den er Meningokokk serotype Y. Denne bakterien dekkes av vaksinen som brukes i dag. De som allerede har fått behandling på legevaktene vil bli oppringt og tilbudt vaksine.

– Dem som allerede er vaksinert mot hjernehinnebetennelse trenger ikke å få en ny vaksine, sier kommuneoverlegen.

Klikk for kommentarer
Vi inviterer deg til å dele informasjon, argumenter og synspunkter. Vi ønsker fullt navn, noe som gjøre det mer interessant for andre å lese det du skriver. Vi vil ikke ha trakassering, trusler eller hatske meldinger på våre nettsider. Falske profiler blir utestengt. Vi setter pris på at du holder en saklig og respektfull tone. Husk at mange leser det du skriver. Vennlig hilsen redaksjonen. Les mer om vår moderering ->her
Facebook-kommentarer:

Våre journalister og moderatorer overvåker denne debatten kontinuerlig.

Vi fjerner automatisk kommentarer med obskøne ord, definert av våre moderatorer. Innlegg som rapporteres som misbruk eller spam blir vurdert av Facebooks moderatorer, og skjules automatisk for den som rapporterer.


Dersom du bryter våre debattregler, kan vi gjøre følgende:
  • Slette kommentaren din
  • Utestenge deg

Vi har ikke redaktøransvar for kommentarer som er fjernet fra offentligheten, og som kun er synlige for din private og lukkede vennekrets. Vi gjør imidlertid oppmerksom på at du som skriver et innlegg vil være personlig ansvarlig for innholdet enten dette fremsettes på våre nettsider eller overfor ditt eget lukkede nettverk med Facebook-venner. Våre journalister og moderatorer vil ikke begrunne verken fjerning av kommentarer eller utestengning av profiler, utover at det skyldes enten brudd på retningslinjene for moderering slik de fremkommer i toppen av alle kommentarfelt, eller avsløring av falske profiler.