Etter at kommunens mannskaper hadde jobbet på spreng i mange timer, fikk næringsdrivende og beboere igjen vann i kranene rundt klokka 02 natt til onsdag. Vannet hadde vært borte siden søndag.

Lekkasjen ble lokalisert til et rør i Vormavegen utenfor Brandtgården. Bent Berger fra teknisk etat, som hadde overordnet vakt i pinsen, forteller at det var en komplisert operasjon å rette feilen.

SKIFTET HELE RØRET

– Det var et gammelt rør med en blyskjøt som hadde sklidd fra hverandre. Røret ligger midt i gata mellom to kummer. Siden røret var gammelt, ville det være meningsløst å bare reparere det. Derfor skiftet vi det ut med et nytt. Vi måtte helt ned til Ski og Langhus for å hente deler. Det var en stor og komplisert jobb, som ble ytterligere forvansket av ei flomstor Vorma. Elvevannet presset seg inn i lekkasjehullet, og kommunens sugebil jobbet på spreng for å holde vannet ute av hullet hvor våre mannskaper jobbet. Hvis denne lekkasjen hadde skjedd når Vorma er normal, ville ikke jobben vært så vanskelig, sier Berger.

Han roser alle berørte parter for tålmodigheten de viste da de ikke hadde vann på flere dager.

– Kommunen forklarte situasjonen og leverte vann på kanner. Det var ingen sure miner noe sted, forteller Berger.

Klikk for kommentarer
Vi inviterer deg til å dele informasjon, argumenter og synspunkter. Vi ønsker fullt navn, noe som gjøre det mer interessant for andre å lese det du skriver. Vi vil ikke ha trakassering, trusler eller hatske meldinger på våre nettsider. Falske profiler blir utestengt. Vi setter pris på at du holder en saklig og respektfull tone. Husk at mange leser det du skriver. Vennlig hilsen redaksjonen. Les mer om vår moderering ->her
Facebook-kommentarer:

Våre journalister og moderatorer overvåker denne debatten kontinuerlig.

Vi fjerner automatisk kommentarer med obskøne ord, definert av våre moderatorer. Innlegg som rapporteres som misbruk eller spam blir vurdert av Facebooks moderatorer, og skjules automatisk for den som rapporterer.


Dersom du bryter våre debattregler, kan vi gjøre følgende:
  • Slette kommentaren din
  • Utestenge deg

Vi har ikke redaktøransvar for kommentarer som er fjernet fra offentligheten, og som kun er synlige for din private og lukkede vennekrets. Vi gjør imidlertid oppmerksom på at du som skriver et innlegg vil være personlig ansvarlig for innholdet enten dette fremsettes på våre nettsider eller overfor ditt eget lukkede nettverk med Facebook-venner. Våre journalister og moderatorer vil ikke begrunne verken fjerning av kommentarer eller utestengning av profiler, utover at det skyldes enten brudd på retningslinjene for moderering slik de fremkommer i toppen av alle kommentarfelt, eller avsløring av falske profiler.