• BÆRER VANN FRA VORMA: Rebeca Engstrøm, innehaver av Blomsterverden, bar i går 500 liter vann i bøtter fra flomstore Vorma.
  • VORMAVANN: Uten vann fra Vorma hadde blomstene til Rebecka Engstrøm i Blomsterverden ligget dårlig an.

Folk fra vannverket i teknisk etat i Eidsvoll kommune har jobbet i flere dager for å finne ut hvor feilen er.

– Vi har lokalisert feilen nå. Det er et vannrør under gatelegemet som er lekker. Hvor lang tid det vil ta før feilen er utbedret, vet vi ikke. Det ligger strøm- og høyspentkabler i gata, og nå er Hafslund Energi på plass for kabelpåvisning, fortalte Nils Røen, driftsleder i vannverket til EUB.

– Hvordan forholder de som er berørte seg til et slikt langvarig fravær av vann?

– De tar det rolig. Kommunen kommer med vann i kanner, sier Røen.

BÆRER VANN FRA VORMA

– Vi tar det som trening, sier Rebecka Engstrøm, innehaver av Blomsterverden, når hun bærer vannbøtte på vannbøtte fra Vorma.

– I dag regner vi med å hente minst 50 bøtter. Det blir vel sånn rundt 500 liter, det, sier hun.

Ivar Nakken i Brandtgården i Sundet forteller at han og kona Annikken Brandt kom hjem fra hytta mandag kveld.

– Dermed har vi ikke hatt så stor føling med vannmangelen, men de som bor over oss har ikke hatt vann siden 1. pinsedag. Hvis dette varer lenge, er det snakk om at kommunen setter en vanntank i hagen, kobler den til utekrana og setter trykk på. Dermed vil vannet presses inn i husets vannrør. Det kan jo bli kritisk om vi er uten vann over flere dager, sier Nakken.

I Brandtgården er det to leiligheter, en blomsterforretning og en helsekostbutikk.

SAGA 1 TØRRLAGT

Det andre bygget som er rammet av vanntrøbbelet, er Saga 1, hvor blant annet Rema 1000 holder hus.

– Nå har det jo vært pinse og butikken har vært stengt. Vi åpnet i dag, tirsdag, og én dag uten vann går greit. Ideelt er det jo ikke. Vi kan klare oss uten vann i en kort periode, men ikke over flere dager. Da blir det raskt problematisk. Eidsvoll kommune kjører vann til oss i store kanner. Det brukes til håndvask, i do og slike helt nødvendige, hygieniske ting, sier kjøpmann Trond Bjørnstad i Rema 1000 i Saga 1-bygningen.

FAKTA

  • 1. pinsedag ble det oppdaget en vannlekkasje i et rør under gatelegemet i Vormavegen i Sundet.
  • Vannverket i kommunen har nå funnet feilen, men får ikke utbedredet den før Hafslund energi har påvist strømførende kabler som går ved vannrøret.
  • Beboere, bedrifter og butikker i Brandtgården og Saga 1 har ikke hatt vann siden 1. pinsedag, men kommunen kjører vann i kanner. 

Klikk for kommentarer
Vi inviterer deg til å dele informasjon, argumenter og synspunkter. Vi ønsker fullt navn, noe som gjøre det mer interessant for andre å lese det du skriver. Vi vil ikke ha trakassering, trusler eller hatske meldinger på våre nettsider. Falske profiler blir utestengt. Vi setter pris på at du holder en saklig og respektfull tone. Husk at mange leser det du skriver. Vennlig hilsen redaksjonen. Les mer om vår moderering ->her
Facebook-kommentarer:

Våre journalister og moderatorer overvåker denne debatten kontinuerlig.

Vi fjerner automatisk kommentarer med obskøne ord, definert av våre moderatorer. Innlegg som rapporteres som misbruk eller spam blir vurdert av Facebooks moderatorer, og skjules automatisk for den som rapporterer.


Dersom du bryter våre debattregler, kan vi gjøre følgende:
  • Slette kommentaren din
  • Utestenge deg

Vi har ikke redaktøransvar for kommentarer som er fjernet fra offentligheten, og som kun er synlige for din private og lukkede vennekrets. Vi gjør imidlertid oppmerksom på at du som skriver et innlegg vil være personlig ansvarlig for innholdet enten dette fremsettes på våre nettsider eller overfor ditt eget lukkede nettverk med Facebook-venner. Våre journalister og moderatorer vil ikke begrunne verken fjerning av kommentarer eller utestengning av profiler, utover at det skyldes enten brudd på retningslinjene for moderering slik de fremkommer i toppen av alle kommentarfelt, eller avsløring av falske profiler.