Mottoet har vært Mer og bedre læring for elevene i Nannestad-skolen. Rapport og evaluering for Strategiplan for mer og bedre læring 2013 – 2017 har vært til behandling i oppvekst- og kulturutvalget og legges fram for kommunestyret torsdag.

– Rapporten viser at arbeidet har gitt resultater. Det er blant annet færre elever på laveste mestringsnivå på nasjonale prøver i lesing og regning, bedre resultater på eksamen i skriftlig norsk og matematikk og bedre resultater på grunnskolepoeng, sier Anne Bergem virksomhetsleder skole i Nannestad kommune.

Hun peker også på høye score på elevundersøkelsens spørsmål på 7. trinn

– Dette var i 2017 godt over landsgjennomsnitt på alle spørsmål. Det var også en signifikant nedgang i andel elever som får spesialundervisning, og stadig flere elever fra Nannestad fullfører videregående skole, sier Bergem.

Arbeidet i fireårsperioden har vært basert på forskning om hva som påvirker elevenes læring mest, og alle skolens aktører har vært involvert i arbeidet.

Utdanningsdirektoratets veilederkorps har gitt sitt eksterne blikk på rapporten.

– De uttrykker at de ser utvikling i riktig retning både når det gjelder elevenes faglige utvikling og med hensyn til læringsmiljøet. Tiltak på skole- og kommunenivå i prosjektet Vurdering for læring framheves som eksempel på godt skolebasert utviklingsarbeid. Et tydelig forsknings- og teorigrunnlag, høyt ambisjonsnivå og læringstrykk, sammen med utviklingen av felles standarder, framheves som suksessfaktorer i fireårsperioden og i arbeidet med Nannestad-skolen framover, sier Bergem.

LES OGSÅ: - Godt å slippe brakkene

Klikk for kommentarer
Vi inviterer deg til å dele informasjon, argumenter og synspunkter. Vi ønsker fullt navn, noe som gjøre det mer interessant for andre å lese det du skriver. Vi vil ikke ha trakassering, trusler eller hatske meldinger på våre nettsider. Falske profiler blir utestengt. Vi setter pris på at du holder en saklig og respektfull tone. Husk at mange leser det du skriver. Vennlig hilsen redaksjonen. Les mer om vår moderering ->her
Facebook-kommentarer:

Våre journalister og moderatorer overvåker denne debatten kontinuerlig.

Vi fjerner automatisk kommentarer med obskøne ord, definert av våre moderatorer. Innlegg som rapporteres som misbruk eller spam blir vurdert av Facebooks moderatorer, og skjules automatisk for den som rapporterer.


Dersom du bryter våre debattregler, kan vi gjøre følgende:
  • Slette kommentaren din
  • Utestenge deg

Vi har ikke redaktøransvar for kommentarer som er fjernet fra offentligheten, og som kun er synlige for din private og lukkede vennekrets. Vi gjør imidlertid oppmerksom på at du som skriver et innlegg vil være personlig ansvarlig for innholdet enten dette fremsettes på våre nettsider eller overfor ditt eget lukkede nettverk med Facebook-venner. Våre journalister og moderatorer vil ikke begrunne verken fjerning av kommentarer eller utestengning av profiler, utover at det skyldes enten brudd på retningslinjene for moderering slik de fremkommer i toppen av alle kommentarfelt, eller avsløring av falske profiler.