– Jeg var på kurs den dagen, men satt likevel og fulgte med på omsetningstallene. Følelsen av å passere 100 millioner kroner er ubeskrivelig morsom, sier butikksjef Rune Repp.

Han har vært på Råholt siden 2010, den gang butikken het Mega og lå i Råholt senter.

HUSKER DU DETTE: Rev det gamle senteret og bygde nytt

– Vi har mer enn doblet omsetningen siden da, og er nå den niende største Extra i landet. Og vi er den eneste Extra i Coop Øst som har passert 100 millioner, sier han om kjederegionen som strekker seg fra Halden til Beito.

HARD JOBBING

– En slik omsetning kommer neppe av seg selv?

– Nei, du får ingenting gratis i denne bransjen. Vi må hele tiden yte god service, ha de varene kundene etterspør, og selvsagt ha dyktige ansatte. Kundene har nok av dagligvarebutikker å velge mellom, så vi må stå på hele tiden for at de skal fortsette å handle her hos oss, påpeker han og skryter av sine 24 ansatte.

– De gjør en kjempejobb. Færre og færre dagligvarebutikker klarer å nå 100 millioner kroner, sier han.

Hver uke har Eidsvoll Amfi rundt 30.000 besøkende innom. I hele fjor medførte det 468.400 betalende kunder hos Extra, noe som gjør dem til den aller største aktøren i kjøpesenteret.

VIKTIG

– Extra er naturligvis en svært viktig aktør for oss, men det er klart at en slik omsetning som de nå har nådd sier mye om kvaliteten på butikken og kundenes opplevelse. De har kunder fra tidlig morgen til sen kveld, så dette er gøy å oppleve, smiler senterleder Nina Kristengård.

– Vi er begge avhengige av hverandre og av en god butikkmiks i senteret. Det handler om å ha det kundene forventer å finne her. Jeg synes vi gjør veldig mye riktig, skyter Repp inn.

– Har du nok plass med dine 2000 kvadratmeter?

VANT KAMPEN: Fikk post i butikk

– Egentlig ikke. Vi har hele tiden utfordringer med vareflyten vår og ser nå på muligheter for å få mer plass, sier han.

SPENNENDE UKER

Repp endte så vidt under 100 millioner i fjor, i år mener han å klare 110. Amfi Eidsvoll omsatte for 449 millioner kroner i fjor og har budsjettert med 480 i år.

– Det klarer vi, men vi håper å nå 500. Juleinnspurten blir spennende, og vi håper eidsvollingene handler her og ikke i andre kommuner, sier Kristengård.

– Har du tro på Råholt og videre vekst?

– Ja, helt klart. Vi har hatt vekst i alle årene siden vi åpnet i 2014, og jeg tror det bare fortsetter. Råholt blir mer og mer et sentrum, og med den veksten vi ser på alle kanter er det ingen grunn til å tro noe annet om senteret vårt, sier hun.

Klikk for kommentarer
Vi inviterer deg til å dele informasjon, argumenter og synspunkter. Vi ønsker fullt navn, noe som gjøre det mer interessant for andre å lese det du skriver. Vi vil ikke ha trakassering, trusler eller hatske meldinger på våre nettsider. Falske profiler blir utestengt. Vi setter pris på at du holder en saklig og respektfull tone. Husk at mange leser det du skriver. Vennlig hilsen redaksjonen. Les mer om vår moderering ->her
Facebook-kommentarer:

Våre journalister og moderatorer overvåker denne debatten kontinuerlig.

Vi fjerner automatisk kommentarer med obskøne ord, definert av våre moderatorer. Innlegg som rapporteres som misbruk eller spam blir vurdert av Facebooks moderatorer, og skjules automatisk for den som rapporterer.


Dersom du bryter våre debattregler, kan vi gjøre følgende:
  • Slette kommentaren din
  • Utestenge deg

Vi har ikke redaktøransvar for kommentarer som er fjernet fra offentligheten, og som kun er synlige for din private og lukkede vennekrets. Vi gjør imidlertid oppmerksom på at du som skriver et innlegg vil være personlig ansvarlig for innholdet enten dette fremsettes på våre nettsider eller overfor ditt eget lukkede nettverk med Facebook-venner. Våre journalister og moderatorer vil ikke begrunne verken fjerning av kommentarer eller utestengning av profiler, utover at det skyldes enten brudd på retningslinjene for moderering slik de fremkommer i toppen av alle kommentarfelt, eller avsløring av falske profiler.