• FORSVUNNET: Hunden Bamse forsvant fra Gardermoen for to uker siden. Nå leter et titalls personer etter han. Foto: Privat

For første gang på mange dager brenner solen i nakken og øyestikkerne flyr lavt over gresset i Trandumskogen. Her har letemannskapene som forsøker å finne chihuahuaen Bamse satt opp hovedkvarteret sitt. I to uker har de lett, etter at den vesle hunden klarte å stikke av fra et bur mens den skulle tas ut av lasterommet på et fly.

LØP GJENNOM GJERDET

Bamse tok beina fatt og løp tvers over rullebanen på Gardermoen. En flyplasspatrulje klarte å følge hunden til gjerdet i en bil, men siden har den vært på rømmen.

– Vi vet den er her, for vi har sikre observasjoner, sier Karina Just Johannessen.

Hun tilhører Fredrikstad-familien som eier hunden, og tar det hele svært tungt.

– Bamse var med til Spania i sommerferien. Han har vært med dit mange ganger, uten problemer. Men denne gangen gikk det galt, sier hun.

– Vi vet ikke hvordan buret åpnet seg slik at Bamse klarte å stikke av, og inne på en flyplass er det mye bråk og støy. Han løp av sted og ble borte, sier hun.

FÅR MYE HJELP

Forsvinningen ble lagt ut på Facebook, og spredd i flere grupper for hunder på rømmen. Det tok ikke lang tid før det meldte seg et titalls personer som ville være med å lete.

– Det er helt overveldende, sier Johannessen.

– Vi har fått fantastisk mye hjelp. I løpet av de to ukene som har gått, har vi fått sikre observasjoner av Bamse, men ingen har så langt klart å fange han. Han er nok skeptisk og vil ikke nærme seg mennesker foreløpig, sier hun.

GIR SEG IKKE

Hundefører Monica Hansen sier at de ikke gir seg før de har funnet Bamse.

– Så lenge vi faktisk vet at han er her et eller annet sted gir vi oss selvsagt ikke, sier Hansen, som eier ID-hunden Dio. Monica og Dio kan sammen spore opp Bamse ved hjelp av ID-hundens luktesans.

Monica Hansen bruker mye tid på å lete etter forsvunne hunder, men sier at leteaksjonen i Trandumskogen er noe av det største hun har vært med på.

– Det kommer folk fra hele Østlandet. Slike aksjoner vekker gjerne et lokalt engasjement, men her kommer det folk langveisfra for å delta, sier hun.

Gressplenen langs veien i Trandumskogen er omgjort til hovedkvarter. – Vi må ha et sted å koordinere alt sammen. Det er mange mennesker i aksjon, gjerne 15–20 i løpet av en natt, sier Monica Hansen.

Klikk for kommentarer
Vi inviterer deg til å dele informasjon, argumenter og synspunkter. Vi ønsker fullt navn, noe som gjøre det mer interessant for andre å lese det du skriver. Vi vil ikke ha trakassering, trusler eller hatske meldinger på våre nettsider. Falske profiler blir utestengt. Vi setter pris på at du holder en saklig og respektfull tone. Husk at mange leser det du skriver. Vennlig hilsen redaksjonen. Les mer om vår moderering ->her
Facebook-kommentarer:

Våre journalister og moderatorer overvåker denne debatten kontinuerlig.

Vi fjerner automatisk kommentarer med obskøne ord, definert av våre moderatorer. Innlegg som rapporteres som misbruk eller spam blir vurdert av Facebooks moderatorer, og skjules automatisk for den som rapporterer.


Dersom du bryter våre debattregler, kan vi gjøre følgende:
  • Slette kommentaren din
  • Utestenge deg

Vi har ikke redaktøransvar for kommentarer som er fjernet fra offentligheten, og som kun er synlige for din private og lukkede vennekrets. Vi gjør imidlertid oppmerksom på at du som skriver et innlegg vil være personlig ansvarlig for innholdet enten dette fremsettes på våre nettsider eller overfor ditt eget lukkede nettverk med Facebook-venner. Våre journalister og moderatorer vil ikke begrunne verken fjerning av kommentarer eller utestengning av profiler, utover at det skyldes enten brudd på retningslinjene for moderering slik de fremkommer i toppen av alle kommentarfelt, eller avsløring av falske profiler.