• PLANER: Nils Erik Solbakken (t.v.) og Ronny Gran fortalte om sine planer i Moreppen på næringslivsfrokosten i Nannestad.

Nils Erik Solbakkens holdingselskap Grani Holding har kjøpt ei tomt på tre mål. Ved siden av denne har Grani Holding, AKW Holding, ved Alf Kristian Werner, og Østlandske Byggpartner (ØBP) sammen kjøpt ei tomt på om lag fire mål. Solbakken og Werner driver AN Bygg as, som i dag er etablert i Maura. Et lite steinkast unna har AN Byggs samarbeidspartner Gran Consult, ved Ronny Gran, kjøpt ei tomt på om lag 2,5 mål. Hans virksomhet, som er stålmontasje, blikkenslagerarbeider og snekkeroppdrag, holder i dag til på Råholt. Bedriften har sju ansatte.

– Der leier jeg lokaler, og nå trenger vi både større plass og et mer riktig lokale for vår virksomhet, Beliggenheten i Moreppen er topp. Jeg tenker å bygge et verksted først og fremst til egen virksomhet, men håper også kunne leie ut en del av bygget, sier Gran.

ÅPNER BUTIKK

Han ser også mulighet for å kunne åpne et utsalg for blikkenslagerprodukter.

Solbakken forteller at det er så tidlig i fasen at de ikke har bestemt seg for om AN Bygg eventuelt skal flytte virksomheten fra Maura.

– Vi vet foreløpig ikke om det blir bygging for oss selv, eller om vi bygger og leier ut. Salg kan også bli aktuelt, sier Solbakken.

AN Bygg er leverandører av stålbygg til landbruk og annen næringsvirksomhet. Gran Consult samarbeider om montering av byggene.

– Vi kan levere bygg fra 100 til 3.000 kvadratmeter, ja større også, hvis noen trenger det. Men vi tar også andre spesialoppdrag. For eksempel har vi bygd skiskytteranlegget på Nordåsen og tribune på Hauerseter, sier Solbakken.

HAR BYGD MYE PÅ JESSHEIM

Også han ser Moreppen som en sentral og god plassering.

– Der har vi fem minutter til hele verden, men vi har jo ikke tenkt å erobre hele verden noen av oss, Vi tror det er riktig tid for å satse i forhold til næringsutvikling i Nannestad. På Jessheim har det skjedd store ting, og AN Bygg har bygd mange tusen kvadratmeter på næringsområdet på Jessheim, men lite i Nannestad. Det håper vi kan snu, sier Solbakken.

AN Bygg eies av Alf Kristian Werner og Nils Erik Solbakken. Fram til 2004 drev de hvert sitt firma, men da gikk de sammen om å stifte AN Bygg as.

Han forteller at de nå vil forsøke å få opp et bygg så fort som mulig slik at de kan vise hva de kan levere.

LES OGSÅ: Åpnet framtidsrettet miljøbygg: - Dette er det råeste anlegget i utleiebransjen

Klikk for kommentarer
Vi inviterer deg til å dele informasjon, argumenter og synspunkter. Vi ønsker fullt navn, noe som gjøre det mer interessant for andre å lese det du skriver. Vi vil ikke ha trakassering, trusler eller hatske meldinger på våre nettsider. Falske profiler blir utestengt. Vi setter pris på at du holder en saklig og respektfull tone. Husk at mange leser det du skriver. Vennlig hilsen redaksjonen. Les mer om vår moderering ->her
Facebook-kommentarer:

Våre journalister og moderatorer overvåker denne debatten kontinuerlig.

Vi fjerner automatisk kommentarer med obskøne ord, definert av våre moderatorer. Innlegg som rapporteres som misbruk eller spam blir vurdert av Facebooks moderatorer, og skjules automatisk for den som rapporterer.


Dersom du bryter våre debattregler, kan vi gjøre følgende:
  • Slette kommentaren din
  • Utestenge deg

Vi har ikke redaktøransvar for kommentarer som er fjernet fra offentligheten, og som kun er synlige for din private og lukkede vennekrets. Vi gjør imidlertid oppmerksom på at du som skriver et innlegg vil være personlig ansvarlig for innholdet enten dette fremsettes på våre nettsider eller overfor ditt eget lukkede nettverk med Facebook-venner. Våre journalister og moderatorer vil ikke begrunne verken fjerning av kommentarer eller utestengning av profiler, utover at det skyldes enten brudd på retningslinjene for moderering slik de fremkommer i toppen av alle kommentarfelt, eller avsløring av falske profiler.