Eierne av Hoppenspretthallen trenger større plass, og vil utvide med blant annet flere klasserom, kontorer, svømmehall, garderober, overnatting og tjenesteyting. Paal-Mogens Furuseth og Lise Kragset Furuseth har ytret ønske om et seks etasjer høyt signalbygg. Formannskapet i Ullensaker sa derimot nei til deler av prosjektet.

KLASSEROM

– Én av illustrasjonene våre er en visjonær tegning. Vi ønsket en prinsippavklaring på hvor mye vi kan bygge, og det er ingen dramatikk i formannskapets nei, sier Lise Kragset Furuseth.

– Hva får dere lov til å bygge?

– I første omgang flere klasserom, et auditorium og mer plass til administrasjon, påpeker hun.

HUSKER DU DETTE: Fikk ja til å starte privat skole

– Er det et stort behov?

– Ja. Vi har allerede over 100 søknader til 48 ungdomsskoleplasser. Vi håper vi kan flytte vår midlertidige skolepaviljong til et annet sted og starte en midlertidig barneskole der.

– Når kommer dere i gang?

– Vi sender nabovarsel om kort tid, og håper å ha kommet i gang før jul. Det er mye som skal landes med entreprenør, men hvis alt går på skinner håper vi å være ferdig om et år, sier Kragset Furuseth.

SVØMMEHALL

Også en svømmehall står på planene til eierne, men ikke i første byggetrinn.

– Svømmehallen skal ligge på baksiden av Hoppenspretthallen, med et grøntareal på taket.

LEGGES PÅ IS: Ikke nok søkere i Hurdal

– Hva med den store visjonen?

– Den må gjøres mindre siden en del av det er tegnet inn på grøntområdet, sier hun.

UTEOMRÅDER

Og det er nettopp grøntarealene som problemet. En stor utvidelse medfører at deler av grøntbeltet på eiendommen må omdisponeres, derfor innstilte rådmannen på avslag i formannskapet. Eiendommen er oppholdsplass for barn, ungdommer og voksne. Dette antallet setter premissene for størrelsen på inne- og uteareal. Hoppensprett kjøpte i 2015 deler av sin eiendom fra kommunen, forutsatt at det ikke skal brukes til annet enn uteareal.

– En bebyggelse med volum som skissert vil kunne forringe kvaliteten og gå ut over størrelsen på utearealene, sier rådmannen.

Formannskapet tillater start av reguleringsarbeider innen dagens arealformål. De viser til avtaler ved kjøp av grøntområdet og at dette holdes utenfor en utvidelse.

– Ved reguleringsarbeider innenfor dagens arealformål må tilstrekkelig størrelse og

kvalitet på uteområdene dokumenteres. Solforhold må dokumenteres og støyforhold må utredes, heter det.

Klikk for kommentarer
Vi inviterer deg til å dele informasjon, argumenter og synspunkter. Vi ønsker fullt navn, noe som gjøre det mer interessant for andre å lese det du skriver. Vi vil ikke ha trakassering, trusler eller hatske meldinger på våre nettsider. Falske profiler blir utestengt. Vi setter pris på at du holder en saklig og respektfull tone. Husk at mange leser det du skriver. Vennlig hilsen redaksjonen. Les mer om vår moderering ->her
Facebook-kommentarer:

Våre journalister og moderatorer overvåker denne debatten kontinuerlig.

Vi fjerner automatisk kommentarer med obskøne ord, definert av våre moderatorer. Innlegg som rapporteres som misbruk eller spam blir vurdert av Facebooks moderatorer, og skjules automatisk for den som rapporterer.


Dersom du bryter våre debattregler, kan vi gjøre følgende:
  • Slette kommentaren din
  • Utestenge deg

Vi har ikke redaktøransvar for kommentarer som er fjernet fra offentligheten, og som kun er synlige for din private og lukkede vennekrets. Vi gjør imidlertid oppmerksom på at du som skriver et innlegg vil være personlig ansvarlig for innholdet enten dette fremsettes på våre nettsider eller overfor ditt eget lukkede nettverk med Facebook-venner. Våre journalister og moderatorer vil ikke begrunne verken fjerning av kommentarer eller utestengning av profiler, utover at det skyldes enten brudd på retningslinjene for moderering slik de fremkommer i toppen av alle kommentarfelt, eller avsløring av falske profiler.