Det er stort vannforbruk i Ullensaker kommune, og Sjonken vannbehandlingsanlegg produserer ikke nok vann til å dekke etterspørselen, opplyser kommunen på sin hjemmeside.

Derfor er forsvarets gamle vannforsyningsanlegg ved Trandum som fungerer som beredskapskilde for Ullensaker kommune, nå tatt i bruk for dekke behovet for nok vann.

– Dette er grunnvann som inneholder mer kalk enn det ordinære vannet som leveres. Enkelte steder nord i kommunen vil få mer innblanding av dette vannet enn andre, og kan merke kalkavleiringer på kjeler og lignende. Kalkholdig vann er i midlertid ikke farlig å drikke, skriver de.

– Det tas regelmessig prøver av vannet, som sikrer oss at vannet alltid er trygt å drikke, opplyser kommunen.

LES OGSÅ: Må innføre totalt vanningsforbud i Eidsvoll hele helgen

Klikk for kommentarer
Vi inviterer deg til å dele informasjon, argumenter og synspunkter. Vi ønsker fullt navn, noe som gjøre det mer interessant for andre å lese det du skriver. Vi vil ikke ha trakassering, trusler eller hatske meldinger på våre nettsider. Falske profiler blir utestengt. Vi setter pris på at du holder en saklig og respektfull tone. Husk at mange leser det du skriver. Vennlig hilsen redaksjonen. Les mer om vår moderering ->her
Facebook-kommentarer:

Våre journalister og moderatorer overvåker denne debatten kontinuerlig.

Vi fjerner automatisk kommentarer med obskøne ord, definert av våre moderatorer. Innlegg som rapporteres som misbruk eller spam blir vurdert av Facebooks moderatorer, og skjules automatisk for den som rapporterer.


Dersom du bryter våre debattregler, kan vi gjøre følgende:
  • Slette kommentaren din
  • Utestenge deg

Vi har ikke redaktøransvar for kommentarer som er fjernet fra offentligheten, og som kun er synlige for din private og lukkede vennekrets. Vi gjør imidlertid oppmerksom på at du som skriver et innlegg vil være personlig ansvarlig for innholdet enten dette fremsettes på våre nettsider eller overfor ditt eget lukkede nettverk med Facebook-venner. Våre journalister og moderatorer vil ikke begrunne verken fjerning av kommentarer eller utestengning av profiler, utover at det skyldes enten brudd på retningslinjene for moderering slik de fremkommer i toppen av alle kommentarfelt, eller avsløring av falske profiler.