• ANTARKTIS: Marius Johansen synes møtet med pingviner i Antarktis er noe av de mest spennende han har opplevd på sine turer til 198 land. Foto: Privat

Johansen samler ikke på frimerker. Han «samler» på land. Nå er samlingen komplett. 35-åringen fra Maura, nå bosatt i Bergen, er ansatt i Sjøforsvaret. Kapteinløytnanten, med arbeidsplass på en fregatt, har dermed gjennom jobben hatt anledning til å reise til flere land.

– Det er imidlertid på fritida jeg har besøkt de fleste landene. I Sjøforsvaret har jeg hatt anledning til å ta ut avspasering i tillegg til ordinære ferier, så jeg har dermed hatt mye tid til å reise, sier Johansen.

NYE STEDER

Han forteller at han alltid har likt å reise.

– Det er mest spennende med nye steder, sier han.

I ungdomstida ble det imidlertid av økonomiske grunner til at han reiste flere ganger til Tyrkia på restplass.

– Det var først for to-tre år siden at jeg tenkte det kunne være artig å ha besøkt samtlige land. Jeg var egentlig litt usikker på om jeg skulle gjøre dette. Ikke alle land er like spennende. Men så gikk jeg etter hvert tom for spennende land, og da bestemte jeg meg også for å prøve de andre. Det bare begynte å balle på seg, sier han.

KOMPLETT

Nylig avsluttet han samlingen med en reise til Mauritius.

– I år har jeg hatt sju-åtte uker med ferie, og har i tillegg til Mauritius besøkt både Syria, Jemen og Tsjad for å fullføre lista med 198 land. Jeg dro også en tur til Columbia. Der har jeg vært før, men det er et så fantastisk land at jeg ønsket en ny tur dit, sier Johansen.

Han har lært seg spansk, noe han har god nytte av blant annet i Columbia.

PINGVINER

Han trekker fram oppholdet i Antarktis og møtet med pingviner som den kanskje største opplevelsen fra sine reiser.

– Da reiste vi ut fra sørspissen av Argentina på en tidagerstur og var i Antarktis i fire dager. Der er det en fantastisk natur og et utrolig flott dyreliv. Dyra har ikke skjønt hvor farlige folk kan være, så de er ikke redde. Jeg synes pingviner er fantastisk festlige, sier han.

SKAL UT FOR NATO

Johansen forteller at han ikke har fortalt familien om hvor han skal reise når land med konflikter står på reiseplanen.

– Da har jeg ikke fortalt om dette før etter turen er ferdig, og mamma dermed ikke behøvd å bekymre seg, sier han.

Nå blir det litt mindre reising en stund.

– Jeg skal imidlertid ut i tjeneste for NATO i år, og skal blant annet til Østersjøen, Middelhavet og De britiske øyer, sier han.

LES OGSÅ: Veien til Kilimanjaro skapte vennskap for livet

Klikk for kommentarer
Vi inviterer deg til å dele informasjon, argumenter og synspunkter. Vi ønsker fullt navn, noe som gjøre det mer interessant for andre å lese det du skriver. Vi vil ikke ha trakassering, trusler eller hatske meldinger på våre nettsider. Falske profiler blir utestengt. Vi setter pris på at du holder en saklig og respektfull tone. Husk at mange leser det du skriver. Vennlig hilsen redaksjonen. Les mer om vår moderering ->her
Facebook-kommentarer:

Våre journalister og moderatorer overvåker denne debatten kontinuerlig.

Vi fjerner automatisk kommentarer med obskøne ord, definert av våre moderatorer. Innlegg som rapporteres som misbruk eller spam blir vurdert av Facebooks moderatorer, og skjules automatisk for den som rapporterer.


Dersom du bryter våre debattregler, kan vi gjøre følgende:
  • Slette kommentaren din
  • Utestenge deg

Vi har ikke redaktøransvar for kommentarer som er fjernet fra offentligheten, og som kun er synlige for din private og lukkede vennekrets. Vi gjør imidlertid oppmerksom på at du som skriver et innlegg vil være personlig ansvarlig for innholdet enten dette fremsettes på våre nettsider eller overfor ditt eget lukkede nettverk med Facebook-venner. Våre journalister og moderatorer vil ikke begrunne verken fjerning av kommentarer eller utestengning av profiler, utover at det skyldes enten brudd på retningslinjene for moderering slik de fremkommer i toppen av alle kommentarfelt, eller avsløring av falske profiler.