Bernt Erik Henriksen, leder i Nordbymoen Vel, reagerer.

– Planovergangen på Nordbymoen er blant Norges aller farligste. Det blir flere og flere hus og beboere på Jessheim, og flere og flere som trafikkerer vegen. Overgangen er umoderne og utdatert, sier han.

HAR PURRET

EUB skrev sist om saken i februar 2016. Både kommunen og Jernbaneverket (som siden den gang har byttet navn til Bane Nor) var helt enige i at noe bør gjøres. Ullensaker har også et kommunestyrevedtak som åpner for endringer. Siden den gang har det skjedd veldig lite.

Bernt Erik Henriksen frykter at påtenkt byggestart i 2018 ikke vil la seg gjennomføre.

– Det har vært så mange forsinkelser at det er fare for om ombyggingen kan starte i 2018, slik som forespeilet. Jeg håper vi kan får fortgang i dette nå, sier han.

NESTENULYKKER

Krysset mellom jernbanesporet og den trafikkerte Nordbyvegen karakteriseres som en av Norges farligste planoverganger. Årsaken er stor togtrafikk, med mange godstog, og den høye trafikken av bilister, fotgjengere og syklister som krysser jernbanesporet hver dag. Og med utbyggingen og tilflyttingen til Nordbymoen de siste årene, har trafikken naturlig nok blitt høyere. I løpet av én uke registreres det i snitt ti hendelser ved overgangen, som for eksempel at fotgjengere eller syklister passerer sporet etter at bommen har gått ned.

– Nå er vi på overtid av overtiden. Det er ikke forsvarlig å la denne vegen krysse rett over jernbanesporet, sier Bernt Henriksen.

MÅ HA BUDSJETT

Jardar Nymoen, overingeniør i Bane Nor, sier at det blir sendt inn reguleringsplan til kommunen i løpet av sommeren.

– Det er planen. Vi håper å kunne få alt det juridiske rundt prosjektet avklart i påvente av at vi blir prioritert og får et byggebudsjett, sier han.

Nymoen bekrefter at arbeidet med å utbedre planovergangen på Nordby har tatt lengre tid enn vanlig.

– Det er flere årsaker til det. Blant annet har vi brukt ekstra tid på å innarbeide ønsker fra naboer på Nordbymoen. Vi har også forsøkt å innarbeide prinsipper i planen som ikke hindrer framtidig potensiell utvikling av området. Alt dette har medført vurderinger som har tatt tid, sier Nymoen.

Han understreker at prosjektet må få på plass nødvendig finansiering før bygging kan starte.

– At vi sender inn reguleringsplan er ikke ensbetydende med oppstart. Det er opp til dem som fordeler pengene, sier Nymoen.

VIL FØLGE OPP

Varaordfører Willy Kvilten i Ullensaker kommune sier kommunen vil følge opp saken.

– Det er enkelt å være enig med Nordbymoen Vel. Planovergangen burde vært utbedret for lenge siden, sier Kvilten.

LES OGSÅ: Alle vil satse på tog til og fra Jessheim

Klikk for kommentarer
Vi inviterer deg til å dele informasjon, argumenter og synspunkter. Vi ønsker fullt navn, noe som gjøre det mer interessant for andre å lese det du skriver. Vi vil ikke ha trakassering, trusler eller hatske meldinger på våre nettsider. Falske profiler blir utestengt. Vi setter pris på at du holder en saklig og respektfull tone. Husk at mange leser det du skriver. Vennlig hilsen redaksjonen. Les mer om vår moderering ->her
Facebook-kommentarer:

Våre journalister og moderatorer overvåker denne debatten kontinuerlig.

Vi fjerner automatisk kommentarer med obskøne ord, definert av våre moderatorer. Innlegg som rapporteres som misbruk eller spam blir vurdert av Facebooks moderatorer, og skjules automatisk for den som rapporterer.


Dersom du bryter våre debattregler, kan vi gjøre følgende:
  • Slette kommentaren din
  • Utestenge deg

Vi har ikke redaktøransvar for kommentarer som er fjernet fra offentligheten, og som kun er synlige for din private og lukkede vennekrets. Vi gjør imidlertid oppmerksom på at du som skriver et innlegg vil være personlig ansvarlig for innholdet enten dette fremsettes på våre nettsider eller overfor ditt eget lukkede nettverk med Facebook-venner. Våre journalister og moderatorer vil ikke begrunne verken fjerning av kommentarer eller utestengning av profiler, utover at det skyldes enten brudd på retningslinjene for moderering slik de fremkommer i toppen av alle kommentarfelt, eller avsløring av falske profiler.