FN-sambandet jobber med å informere om FN-arbeid, skape interesse og debatt om internasjonale spørsmål, samt å øke forståelsen for bakgrunn og sammenhenger i internasjonal politikk. De ønsker også å bidra til positive holdninger til solidaritet og internasjonalt forpliktende samarbeid. Harald Seland Myhre er valgt ut til å sitte i FN-sambandets ungdomspanel i 2017.

- Jeg gleder meg. Jeg tror dette vil bli både lærerikt og spennende, sier Seland Myhre til EUB.

BLOGGER

Ungdomspanelet består av ti bloggere mellom 15 og 19 år som skriver om internasjonale saker de brenner for.

- Den siste tiden har jeg vært opptatt av demokrati, ytringsfrihet og ikke minst fakta. Det har jo blitt litt mindre bruk av fakta i det siste, sier Seland Myhre, og bekrefter at han følger nøye med på amerikansk politikk.

- Ja, og det brer rundt seg. I framtiden kommer jeg til å skrive om ting som skjer, når det skjer. Jeg skal skrive innlegg eller dele andre ting som bilder og dikt. Det kan være om akkurat det jeg vil, men det skal handle om det internasjonale bildet, forteller han.

GLAD I SPRÅK OG SAMFUNNSFAG

Jessheim-gutten søkte om å bli med etter at han ønsket å bli mer engasjert i FN-arbeid i ly av deltakelse i et rollespill om konflikten i Syria. Til daglig går han førsteklasse studiespesialiserende ved Jessheim videregående skole. Han liker å lære seg språk og er spesielt interessert i samfunnsfag. Allerede har han sett for seg en framtid der erfaringene fra FN-sambandet kan være av direkte verdi.

- Jeg har lyst til å jobbe innen jus, diplomati, eller med statsvitenskap, sier han.

SAMLING

I slutten av januar møttes hele panelet på FN-sambandets kontor i Oslo.

- Det var veldig hyggelig. Vi fikk først møte generalsekretæren i FN-sambandet, og fikk vite mer om hvordan de jobber og hva vi skal gjøre. Så begynte vi å skrive innlegg, forteller Seland Myhre.

Etter at året er omme vil ti nye samfunnsengasjerte ungdom få sjansen til å ytre seg på sambandets nettsider.

- Hvert år engasjerer vi ti nye bloggere. Bloggen er en plattform for nye unge stemmer som ikke nøler med å fortelle hvordan de oppfatter verden vi lever i, og hvordan den burde se ut, sier Anne Cathrine da Silva, generalsekretær for FN-sambandet.

FN-sambandets Ungdomspanel 2017 består av Stella Marie Lapingcao Nielssen fra Kongsberg, Mariat Pashaeva fra Lyngdal, Kaisa Haugen fra Hell, Harald Seland Myhre fra Jessheim, Nariman Salem Hame fra Drammen, Bani Singh, Zuhayr Abdi og Daniel Uzzaman fra Oslo, Julie Sætre fra Lindås og Leon Bafondoko fra Trondheim.

LES OGSÅ: Planlagt grusbane ved Jessheim VGS kan bli kunstgress

LES OGSÅ: Sarah Celine fra Borgen slo alle gutta i tømrerfag

Klikk for kommentarer
Vi inviterer deg til å dele informasjon, argumenter og synspunkter. Vi ønsker fullt navn, noe som gjøre det mer interessant for andre å lese det du skriver. Vi vil ikke ha trakassering, trusler eller hatske meldinger på våre nettsider. Falske profiler blir utestengt. Vi setter pris på at du holder en saklig og respektfull tone. Husk at mange leser det du skriver. Vennlig hilsen redaksjonen. Les mer om vår moderering ->her
Facebook-kommentarer:

Våre journalister og moderatorer overvåker denne debatten kontinuerlig.

Vi fjerner automatisk kommentarer med obskøne ord, definert av våre moderatorer. Innlegg som rapporteres som misbruk eller spam blir vurdert av Facebooks moderatorer, og skjules automatisk for den som rapporterer.


Dersom du bryter våre debattregler, kan vi gjøre følgende:
  • Slette kommentaren din
  • Utestenge deg

Vi har ikke redaktøransvar for kommentarer som er fjernet fra offentligheten, og som kun er synlige for din private og lukkede vennekrets. Vi gjør imidlertid oppmerksom på at du som skriver et innlegg vil være personlig ansvarlig for innholdet enten dette fremsettes på våre nettsider eller overfor ditt eget lukkede nettverk med Facebook-venner. Våre journalister og moderatorer vil ikke begrunne verken fjerning av kommentarer eller utestengning av profiler, utover at det skyldes enten brudd på retningslinjene for moderering slik de fremkommer i toppen av alle kommentarfelt, eller avsløring av falske profiler.