Det er de 52 Lions-klubbene på Øvre Romerike, i Hedmark og Oppland, som står bak utmerkelsen av Kjell Arne Halvorsen som var en av stifterne av Lions Eidsvoll Sør i 1981.

Han har i alle år vært meget aktiv i klubben, har vært president/leder og ellers hatt de fleste tillitsvervene i klubben.

Han er en meget sosial og svært omgjengelig mann. Det er aldri nei i hans munn, han er et typisk ja-menneske. Han stiller alltid opp for Lions når han blir spurt, selv om han ellers også er en meget opptatt mann, både privat og i Ullensaker kommune.

Kjell har blant annet vært medlem av viltnemnda i mange år.

Strøsand-fundamentet

Kjell er selve fundamentet i klubbens desidert største inntekts-maskin, salg av strøsand. Denne aktiviteten har totalt gitt klubben rundt en million kroner i inntekt. Hver krone har gått til gode og nødvendige støttetiltak, de fleste lokalt.

Fylling av sandsekker kan være tungt arbeid, men Kjell laget et eget verktøy som sørget for en effektiv og korrekt fylling av sekkene. Med dette verktøyet pakker 10–12 medlemmer rundt 750 sandsekker på et par timer. Fylling og pakking av sekker skjer på gården til Kjell, hvor sekkene også lagres i to store containere. Han henter også sand fra pukkverk, og stiller traktor og nødvendig utstyr gratis til rådighet under fyllingene.

Samles i storstua

Etter hver sandfylling serveres det kjøttsuppe i storstua på Risebro. I løpet av årene Inger og Kjell har stilt gården til rådighet for sandfylling, har Inger kokt og servert mellom 400 og 500 liter suppe. Like selvfølgelig som hun stiller med herlig suppe til frosne og sultne Lions-medlemmer, stiller hun også med kaker til kaffen. Disse samlingene i storstua på Risebro er uten tvil også viktige for det sosiale fellesskapet i klubben.

Kjell kjører også ut sekker til sine salgssteder, og står for all fakturering til de rundt 20 utsalgsstedene som selger klubbens strøsand.

Sjåfør til Vilnius

Kjell Arne Halvorsen har også vært sjåfør på mange hjelpesendinger til barnehjem i Litauen, en virksomhet som de åtte Lions-klubbene på Øvre Romerike har støttet i 18 år.

Fakta Lions

  • Lions Club er en verdensomspennende humanitær organisasjon med 1,35 millioner medlemmer i over 200 land.
  • Ble stiftet i USA i 1917.
  • Melvin Jones mål var å hjelpe mennesker med behov for støtte.
  • Lions Norge ble etablert i 1949. I dag har den norske organisasjonen over 12.000 medlemmer fordelt på 475 klubber. Det er klubber i nesten alle kommuner i landet.

Klikk for kommentarer
Vi inviterer deg til å dele informasjon, argumenter og synspunkter. Vi ønsker fullt navn, noe som gjøre det mer interessant for andre å lese det du skriver. Vi vil ikke ha trakassering, trusler eller hatske meldinger på våre nettsider. Falske profiler blir utestengt. Vi setter pris på at du holder en saklig og respektfull tone. Husk at mange leser det du skriver. Vennlig hilsen redaksjonen. Les mer om vår moderering ->her
Facebook-kommentarer:

Våre journalister og moderatorer overvåker denne debatten kontinuerlig.

Vi fjerner automatisk kommentarer med obskøne ord, definert av våre moderatorer. Innlegg som rapporteres som misbruk eller spam blir vurdert av Facebooks moderatorer, og skjules automatisk for den som rapporterer.


Dersom du bryter våre debattregler, kan vi gjøre følgende:
  • Slette kommentaren din
  • Utestenge deg

Vi har ikke redaktøransvar for kommentarer som er fjernet fra offentligheten, og som kun er synlige for din private og lukkede vennekrets. Vi gjør imidlertid oppmerksom på at du som skriver et innlegg vil være personlig ansvarlig for innholdet enten dette fremsettes på våre nettsider eller overfor ditt eget lukkede nettverk med Facebook-venner. Våre journalister og moderatorer vil ikke begrunne verken fjerning av kommentarer eller utestengning av profiler, utover at det skyldes enten brudd på retningslinjene for moderering slik de fremkommer i toppen av alle kommentarfelt, eller avsløring av falske profiler.