• 96 ÅR: Inger Engen og Øyvin Syversten har til sammen 96 frivillige år i Eidsvoll og Hurdal Røde Kors.

Til sammen har de gjort en frivillig innsats i Eidsvoll og Hurdal Røde Kors i 96 år. I dag er Inger 85, mens Øyvin er 70. Men der er alder ingen hindring. De er fortsatt aktive i tjenesten.

ROS FRA LEDEREN

Kim Ankersten er leder av Eidsvoll og Hurdal Røde Kors.

– Denne medaljen som Inger og Øyvin nå har fått er den høyeste utmerkelse som et vanlig medlem i Røde Kors kan få. Ingen i vår lokale forening har tidligere fått den. Den deles bare ut etter langvarig og tro tjeneste. I vår søknad til Røde Kors la vi vekt på den langvarige frivilligheten som disse to har hatt – og fortsatt har.

HJELPEKORPSET og BESØKSTJENESTEN

– Øyvin har hatt mange betydningsfulle verv hos oss, og da i hovedsak i hjelpekorpset. Han har vært aktiv i beredskapsutvalget vårt og har gjort en stor jobb med regnskapet. Det har tatt mye tid. Øyvin har vært like aktiv fra 1974 og fram til i dag og han er en av pilarene vi støtter oss på, sier Ankersten.

Besøkstjenesten til Røde Kors er stor, aktiv og kjent. Inger startet denne tjenesten i Eidsvoll og Hurdal i 1966.

– Besøkstjenesten har vært en grunnpilar i vår lokalforening, og det var Inger som fikk den opp å gå. I 1994 startet hun også opp en krise- og omsorgsgruppe. Den var den største og mest aktive gruppen i hele Norge de neste ti årene. Inger har også vært distriktsleder i besøkstjenesten, forteller Kim.

FØLER SEG BEÆRET

De to ildsjelene og frivillige, som også er æresmedlemmer av den lokale foreningen, føler seg begge beæret over å ha fått en slik utmerkelse.

– Dette er jo utrolig morsomt, og jeg vil tjene Røde Kors så lenge jeg orker. Alt man synes er gøy, orker man. Jeg brakk armen i 1974, og det var en medvirkende årsak til at jeg meldte meg inn, humrer Øyvin Syvertsen.

Inger er fortsatt aktiv i besøkstjenesten og hun er hyppig på sykehjemmet.

– Jeg startet opp besøkstjenesten i 1966 etter å ha bodd i Oslo. Vi besøker også hjemmeboende, men de fleste besøkene er på sykehjem. Selv om jeg blir 85 til sommeren, er jeg fortsatt aktiv. Hjemme har jeg bare ei katte, og jeg må jo finne på noe. Jeg kjenner veldig mange mennesker fra tidligere, og det er hyggelig å treffe disse når jeg er på besøk, sier Inger Engen.

Klikk for kommentarer
Vi inviterer deg til å dele informasjon, argumenter og synspunkter. Vi ønsker fullt navn, noe som gjøre det mer interessant for andre å lese det du skriver. Vi vil ikke ha trakassering, trusler eller hatske meldinger på våre nettsider. Falske profiler blir utestengt. Vi setter pris på at du holder en saklig og respektfull tone. Husk at mange leser det du skriver. Vennlig hilsen redaksjonen. Les mer om vår moderering ->her
Facebook-kommentarer:

Våre journalister og moderatorer overvåker denne debatten kontinuerlig.

Vi fjerner automatisk kommentarer med obskøne ord, definert av våre moderatorer. Innlegg som rapporteres som misbruk eller spam blir vurdert av Facebooks moderatorer, og skjules automatisk for den som rapporterer.


Dersom du bryter våre debattregler, kan vi gjøre følgende:
  • Slette kommentaren din
  • Utestenge deg

Vi har ikke redaktøransvar for kommentarer som er fjernet fra offentligheten, og som kun er synlige for din private og lukkede vennekrets. Vi gjør imidlertid oppmerksom på at du som skriver et innlegg vil være personlig ansvarlig for innholdet enten dette fremsettes på våre nettsider eller overfor ditt eget lukkede nettverk med Facebook-venner. Våre journalister og moderatorer vil ikke begrunne verken fjerning av kommentarer eller utestengning av profiler, utover at det skyldes enten brudd på retningslinjene for moderering slik de fremkommer i toppen av alle kommentarfelt, eller avsløring av falske profiler.