Eiendomsselskapet Hemfosa Samfunnsbygg (HS) er datterselskap av det svenske selskapet Hemfosa Fastigheter, hvis målsetting er å være den ledende aktøren innen samfunnseiendom i Norden.

22. mars kjøpte Hemfosa Samfunnsbygg Aspelin Ramms eierandel på 35 prosent i Gardermoen Campus som eier de to bygningene med Helsehuset, den interkommunale legevakta og LHL-sykehuset. Summen var 330 millioner kroner.

– Vi er veldig glade for at Hemfosa blir langsiktig eiere til disse moderne helsebyggene. Vi ser frem til et nært samarbeid med Ullensaker kommune, LHL og andre leietakere i utviklingen av eiendommen. Beliggenheten er svært god og vi ser gode muligheter til flere utviklingsprosjekter på Gardermoen Campus sammen med Aspelin Ramm, sier adm. dir Jens Engwall i Hemfosa.

KNUTEPUNKT

Målsettingen til Gardermoen Campus er å bli et knutepunkt for fremtidens helsetjenester med nyskapende virksomheter innen blant annet forskning, utvikling, behandling og rehabilitering.

– Innovasjonsmulighetene i norsk helsesektor er mange og ved å samle ulike aktører er målet å skape en arena for innovasjon og samarbeid, påpeker han.

SOPTE INN PENGER: Brødrene tjente 42 millioner på salg

– Først og fremst vil vi takke LHL, Ullensaker kommune og ikke minst Aspelin Ramm som har vært et inspirerende team å jobbe sammen med. Vi skal skape flere muligheter for fremtidens helsesektor med økende krav til brukervennlige løsninger, moderne teknologo og kompetanserikt område på Gardermoen, sier direktør Simon Venemyr Ottersland i Hemfosa Norge.

STOR EIENDOM

Alle lokalene i Gardermoen Campus er nå utleid og operative. LHL leier selve sykehusdelen for 25 år, det interkommunale helsehuset med legevakta er utleid til Ullensaker kommune for 30 år. Hemfosa har dessuten mye mer plass å utvide på nord på den samme eiendommen.

Klikk for kommentarer
Vi inviterer deg til å dele informasjon, argumenter og synspunkter. Vi ønsker fullt navn, noe som gjøre det mer interessant for andre å lese det du skriver. Vi vil ikke ha trakassering, trusler eller hatske meldinger på våre nettsider. Falske profiler blir utestengt. Vi setter pris på at du holder en saklig og respektfull tone. Husk at mange leser det du skriver. Vennlig hilsen redaksjonen. Les mer om vår moderering ->her
Facebook-kommentarer:

Våre journalister og moderatorer overvåker denne debatten kontinuerlig.

Vi fjerner automatisk kommentarer med obskøne ord, definert av våre moderatorer. Innlegg som rapporteres som misbruk eller spam blir vurdert av Facebooks moderatorer, og skjules automatisk for den som rapporterer.


Dersom du bryter våre debattregler, kan vi gjøre følgende:
  • Slette kommentaren din
  • Utestenge deg

Vi har ikke redaktøransvar for kommentarer som er fjernet fra offentligheten, og som kun er synlige for din private og lukkede vennekrets. Vi gjør imidlertid oppmerksom på at du som skriver et innlegg vil være personlig ansvarlig for innholdet enten dette fremsettes på våre nettsider eller overfor ditt eget lukkede nettverk med Facebook-venner. Våre journalister og moderatorer vil ikke begrunne verken fjerning av kommentarer eller utestengning av profiler, utover at det skyldes enten brudd på retningslinjene for moderering slik de fremkommer i toppen av alle kommentarfelt, eller avsløring av falske profiler.