På sommercampen møtes barn fra hele Norge, og formålet er at barn med foreldre som enten er, har vært eller skal ut i internasjonale operasjoner får møte jevnaldrende med lignende erfaringer.

– Mange barn bor i områder med andre militærfamilier, men det finnes områder som for eksempel Eidsvoll og Maura der dette ikke er så vanlig, forklarer kommunikasjonskonsulent Marius Lauritsen i Forsvarets veterantjeneste.

–For mange er det bra å komme hit hvor de møter andre barn som skjønner hvordan det føles, sier han.

LES OGSÅ: Kasper (12) på leir med Forsvaret

Flere i samme situasjon

–Det er veldig gøy her, og interessant å møte nye mennesker. Vi lærer noe nytt hver dag, sier Helle Berntsen Øby (14),

Hun var også deltaker på campen i 2016, og er veldig fornøyd med tilbudet.

– Det er veldig fint å møte flere som kan relatere seg til det du opplever, Og så er det bra å vite at du ikke er den eneste som har det på den måten. Da blir det på en måte mindre trist, forklarer hun.

MANGE AKTIVITETER

Campen byr på et svært variert program, og deltakerne har blant annet fått prøve seg på mange utendørsaktiviteter.

–Vi hadde blant annet en utedag der vi lagde en gapahuk, og akkurat nå holder vi på med en volleyballturnering, sier Helle.

NYE VENNER

Henrik Kjærstad (12) deltok på sommercampen for første gang, og var svært fornøyd med oppholdet.

–Det er veldig gøy og spennende på starten fordi man ikke kjenner de andre, forklarer Henrik.

Det tok imidlertid ikke lang tid før deltakerne ble bedre kjent.

–Jeg har fått ganske mange nye venner, sier han.

MORSOMT

–Det er bra at det skjer noe gøy hver dag, og så er det fint at man kan snakke med andre som også har det på samme måte. Da er du ikke alene om det, forklarer Henrik.

Han har fått prøve seg på mye forskjellig, men ifølge 12-åringen var det noen aktiviteter som var hakket morsommere enn andre.

–Turen til Tusenfryd var det jeg likte best. Da fikk jeg prøve noen nye attraksjoner, sier han.

Klikk for kommentarer
Vi inviterer deg til å dele informasjon, argumenter og synspunkter. Vi ønsker fullt navn, noe som gjøre det mer interessant for andre å lese det du skriver. Vi vil ikke ha trakassering, trusler eller hatske meldinger på våre nettsider. Falske profiler blir utestengt. Vi setter pris på at du holder en saklig og respektfull tone. Husk at mange leser det du skriver. Vennlig hilsen redaksjonen. Les mer om vår moderering ->her
Facebook-kommentarer:

Våre journalister og moderatorer overvåker denne debatten kontinuerlig.

Vi fjerner automatisk kommentarer med obskøne ord, definert av våre moderatorer. Innlegg som rapporteres som misbruk eller spam blir vurdert av Facebooks moderatorer, og skjules automatisk for den som rapporterer.


Dersom du bryter våre debattregler, kan vi gjøre følgende:
  • Slette kommentaren din
  • Utestenge deg

Vi har ikke redaktøransvar for kommentarer som er fjernet fra offentligheten, og som kun er synlige for din private og lukkede vennekrets. Vi gjør imidlertid oppmerksom på at du som skriver et innlegg vil være personlig ansvarlig for innholdet enten dette fremsettes på våre nettsider eller overfor ditt eget lukkede nettverk med Facebook-venner. Våre journalister og moderatorer vil ikke begrunne verken fjerning av kommentarer eller utestengning av profiler, utover at det skyldes enten brudd på retningslinjene for moderering slik de fremkommer i toppen av alle kommentarfelt, eller avsløring av falske profiler.