De ble både grillpølse og bløtkake til alle da Felleskjøpet åpnet sin aller største butikk i Norge torsdag formiddag. Forretningen på Kløfta er utvidet med 1600 kvadratmeter, og har nå et areal på 4700 kvadratmeter – og her selges absolutt alt Felleskjøpet har i sortimentet sitt. Det er ikke lite. 

STORE INNKJØP

Felleskjøpet er landbrukets innkjøpssamarbeid, og det bar åpningen også preg av: Det var gårdbruker Hans Petter Aurstad fra Jessheim som hadde fått æren av å sage bjørkestammen i to. 

– Her klipper vi ikke snorer, bekreftet han, før han startet motorsaga og fikk flisene til å sprute utover hele parkeringsplassen i Dysrskuveien 1, midt mellom E6 og Kløfta sentrum. 

Aurstad, som har lang erfaring som gårdbruker i Ullensaker, sier at Felleskjøpet er viktig for landbruket. 

– Tradisjonelt er Felleskjøpet et resultat av at bøndene gikk sammen for å gjøre felles innkjøp for å spare penger. Det er fortsatt utgangspunktet, selv om alle som vil kan gå inn i butikken her og kjøpe det de trenger, sier Aurstad. 

ALT FRA FRØ TIL TRAKTORER

Og at butikken på Kløfta har noe for alle kan det ikke være tvil om. Her selges alt fra blomsterfrø til de traktorer og treskere. Et stort verksted for landbruksutstyr er også en del av anlegget på Kløfta. For Felleskjøpet er det naturlig å legge tyngdepunktet av sin forretningsdrift til Øvre Romerike. 

– Valget om utbygging her falt naturlig med tanke på at Kløfta ligger sentralt på Østlandet, i et viktig landbruksområde, med kort avstand til Gardermoen og i nær tilknytning til E6. Her kan vi effektivt betjene en stor og bred kundegruppe, sier John Arne Ulvan, konsernsjef i Felleskjøpet Agri.

ØKER OMSETNINGEN

Felleskjøpet Agri opplever gode tider med økt omsetning både i nettbutikk og i ordinære butikker. De siste fem årene har stadig flere valgt å bli kunder. Det er også bakgrunnen for satsingen som er gjort på Kløfta og andre steder i Norge. For selv om butikken på Kløfta er den største, var det ikke den eneste som re-åpnet torsdag formiddag. Alle Felleskjøpet-butikkene er nemlig bygget om og fått en moderne innredning. 

– Alle butikkene som reåpner denne dagen har et nytt butikkonsept med ny planløsning og oversiktlig vareplassering. Vi moderniserer over hele linja, sier Eivind Torkildsen, direktør detaljhandel i Felleskjøpet Agri.

LES OGSÅ: Felleskjøpet bygger nytt landbrukssenter på Kløfta

Klikk for kommentarer
Vi inviterer deg til å dele informasjon, argumenter og synspunkter. Vi ønsker fullt navn, noe som gjøre det mer interessant for andre å lese det du skriver. Vi vil ikke ha trakassering, trusler eller hatske meldinger på våre nettsider. Falske profiler blir utestengt. Vi setter pris på at du holder en saklig og respektfull tone. Husk at mange leser det du skriver. Vennlig hilsen redaksjonen. Les mer om vår moderering ->her
Facebook-kommentarer:

Våre journalister og moderatorer overvåker denne debatten kontinuerlig.

Vi fjerner automatisk kommentarer med obskøne ord, definert av våre moderatorer. Innlegg som rapporteres som misbruk eller spam blir vurdert av Facebooks moderatorer, og skjules automatisk for den som rapporterer.


Dersom du bryter våre debattregler, kan vi gjøre følgende:
  • Slette kommentaren din
  • Utestenge deg

Vi har ikke redaktøransvar for kommentarer som er fjernet fra offentligheten, og som kun er synlige for din private og lukkede vennekrets. Vi gjør imidlertid oppmerksom på at du som skriver et innlegg vil være personlig ansvarlig for innholdet enten dette fremsettes på våre nettsider eller overfor ditt eget lukkede nettverk med Facebook-venner. Våre journalister og moderatorer vil ikke begrunne verken fjerning av kommentarer eller utestengning av profiler, utover at det skyldes enten brudd på retningslinjene for moderering slik de fremkommer i toppen av alle kommentarfelt, eller avsløring av falske profiler.