Kreti & Pleti Kulturkafé er navnet på konseptet som ble startet i det små under Jessheimdagene.

Tidligere denne uka kom tillatelsen fra kommunen, og 10. oktober åpner livescenen som Tore Kværner og Christian Taalesen står bak. I lokalet mellom Fridays og Burger King blir det plass til 150 gjester som kommer til å få servert flere kulturuttrykk, ikke nødvendigvis bare gjennom høyttalere.

BREDT SPEKTER

- Tanken er å holde dørene åpne for amatører så vel som for proffer. Her blir det alt fra høytlesning av bøker til rock'n roll. Vi snakker om alt unntatt fotball og disko, smiler Christian Taalesen som skal drive kafeen.

Å få liv i Jessheim sentrum, er hovedgrunnen til at han og Kværner satser på dette.

- Vi liker jo det begge to, og vi håper selvsagt at konseptet er liv laga. Vi kommer nok til å holde åpent rundt fire dager i uka, med for eksempel formiddagsjazz i tillegg til kveldsarrangementer. Men, dette er så nytt at vi må gå til konseptet undervegs, påpeker han.

- Låner dere ut instrumenter også?

- Nei, men vi har et fast lydanlegg her. Så det er bare å ta med seg gitaren og plugge den inn. Noe vi veldig gjerne vil ha er åpen mikrofon-kvelder og jammer. Dette skal være et alternativ til alt det andre som skjer på Jessheim, sier Taalesen.

Klikk for kommentarer
Vi inviterer deg til å dele informasjon, argumenter og synspunkter. Vi ønsker fullt navn, noe som gjøre det mer interessant for andre å lese det du skriver. Vi vil ikke ha trakassering, trusler eller hatske meldinger på våre nettsider. Falske profiler blir utestengt. Vi setter pris på at du holder en saklig og respektfull tone. Husk at mange leser det du skriver. Vennlig hilsen redaksjonen. Les mer om vår moderering ->her
Facebook-kommentarer:

Våre journalister og moderatorer overvåker denne debatten kontinuerlig.

Vi fjerner automatisk kommentarer med obskøne ord, definert av våre moderatorer. Innlegg som rapporteres som misbruk eller spam blir vurdert av Facebooks moderatorer, og skjules automatisk for den som rapporterer.


Dersom du bryter våre debattregler, kan vi gjøre følgende:
  • Slette kommentaren din
  • Utestenge deg

Vi har ikke redaktøransvar for kommentarer som er fjernet fra offentligheten, og som kun er synlige for din private og lukkede vennekrets. Vi gjør imidlertid oppmerksom på at du som skriver et innlegg vil være personlig ansvarlig for innholdet enten dette fremsettes på våre nettsider eller overfor ditt eget lukkede nettverk med Facebook-venner. Våre journalister og moderatorer vil ikke begrunne verken fjerning av kommentarer eller utestengning av profiler, utover at det skyldes enten brudd på retningslinjene for moderering slik de fremkommer i toppen av alle kommentarfelt, eller avsløring av falske profiler.