Dette er noen av tiltakene som kan bli resultatet dersom politikerne i Eidsvoll ikke går for innføring av eiendomsskatt.

Lista over mulige kutt er hentet derfra:

 • Nedleggelse av Feiring skole, 
 • Reduserte bevilgninger til læremidler i skolene.
 • Reduksjon av politikernes møtegodtgjørelse. 
 • Redusert helsesøstertjeneste, 
 • Fjerning av foreslåtte nye stillinger.
 • Nedleggelse av innføringsklasser på skolesektoren. 
 • Fjerning av det foreslåtte skolemiljøarbeiderteamet. 
 • Redusert hjemmetjeneste, flere tosengs rom på sykehjemmet. 
 • Fjerning av tilskudd til lag og foreninger. 
 • Stopp for alle investeringer der det ikke er avtale med entreprenør.

DEMPER OPPLEGGET

Rådmannen presenterte fredag sin endelige innstilling til kommunebudsjett for neste år og handlingsplan til og med 2021. 

Forslag inneholder innføring av eiendomsskatt fra og med neste år, med utgangspunkt i eiendommens ligningsverdi. Men han demper likevel opplegget en del med å foreslå fritak fra eiendomsskatt i tre år for nye boliger. Det skyldes tida det vanligvis tar å fastsette en ligningsverdi. 

Skulle kommuneøkonomien bedre seg, foreslår rådmannen at det skal komme innbyggerne til god i form av mindre skatt.

– Dersom kommunens inntekter øker ut over det budsjetterte, forutsettes det at redusert eiendomsskatt prioriteres framfor økt tjenesteproduksjon, poengterer rådmannen.

KAN UTVIDES

Men rådmannen åpner samtidig for at skatteordningen i framtida kan utvides til også å gjelde næringseiendommer og fritidsboliger. Da må eiendommene takseres. Kommunestyret avgjør om det skal innføres eiendomsskatt eller ikke, og kan da også vedta bunnfradrag eller fritak for spesielle områder. 

KALKULATOR: Sjekk hva du må ut med i eiendomsskatt

Klikk for kommentarer
Vi inviterer deg til å dele informasjon, argumenter og synspunkter. Vi ønsker fullt navn, noe som gjøre det mer interessant for andre å lese det du skriver. Vi vil ikke ha trakassering, trusler eller hatske meldinger på våre nettsider. Falske profiler blir utestengt. Vi setter pris på at du holder en saklig og respektfull tone. Husk at mange leser det du skriver. Vennlig hilsen redaksjonen. Les mer om vår moderering ->her
Facebook-kommentarer:

Våre journalister og moderatorer overvåker denne debatten kontinuerlig.

Vi fjerner automatisk kommentarer med obskøne ord, definert av våre moderatorer. Innlegg som rapporteres som misbruk eller spam blir vurdert av Facebooks moderatorer, og skjules automatisk for den som rapporterer.


Dersom du bryter våre debattregler, kan vi gjøre følgende:
 • Slette kommentaren din
 • Utestenge deg

Vi har ikke redaktøransvar for kommentarer som er fjernet fra offentligheten, og som kun er synlige for din private og lukkede vennekrets. Vi gjør imidlertid oppmerksom på at du som skriver et innlegg vil være personlig ansvarlig for innholdet enten dette fremsettes på våre nettsider eller overfor ditt eget lukkede nettverk med Facebook-venner. Våre journalister og moderatorer vil ikke begrunne verken fjerning av kommentarer eller utestengning av profiler, utover at det skyldes enten brudd på retningslinjene for moderering slik de fremkommer i toppen av alle kommentarfelt, eller avsløring av falske profiler.