Den gamle kontrollplassen til Statens vegvesen langs Trondheimsvegen på Jessheim nord er Ullensakers snødeponi, og ble fylt opp med snø i vinter. Flere uker med sterk sommervarme har redusert mengden, men fortsatt ligger beviset på en snørik vinter der.

ENESTE DEPONIET

– Den plassen er det eneste snødeponiet vi har. All snø vi fjerner fra tettbygde strøk i og rundt Jessheim sentrum blir fraktet dit. Vi tok over plassen etter Statens vegvesen i sin tid, og har brukt den som deponi i 20–30 år, sa avdelingsleder Svein-Arne Kværner, i driftsavdelingen for vei, vann og avløp i kommunen i vinter.

Snøen som nå smelter sakte i sommervarmen, inneholder også snø som fra Vegvesen.

– Det var de som brukte plassen mest, sier Kværner nå.

– Hvor blir det av vannet når snøen smelter?

– Det er sluk på plassen, og opplegget er at de leder vannet mot overvannsbassengene nede ved E6. Røret fra plassen rekker ikke helt ned dit, så smeltevannet blir renset litt på sin ferd gjennom grusmassene i skråningen. Men det ender ikke i naturen, sier Kværner.

Avdelingen har folk som sjekker haugen, for i takt med snøsmeltingen ligger det igjen grus, sand og søppel. Plassen blir derfor feid i takt med at snøen forsvinner.

– Vi følger opp dette, sier han.

MENGDER

1. februar var 77 cm snø på Ukkestad i Nannestad, det rekord etter 1994. Stadige og store snøfall gjorde at snømåkerne jobbet på høygir for å holde veier og fortau snøfrie, men likevel rant klagene inn. Snøproblemet ble til og med tema i kommunestyremøtet i februar. Der redegjorde ordfører Tom Staahle for utfordringene kommunen sto ovenfor, blant annet fordi ansvaret for å holde veier frie for snø er fordelt på kommune, fylke og private.

– Snø er et tidsaktuelt problem og jeg får mange spørsmål om nettopp dette. Vi har gjentatte ganger bedt Vegvesenet om å rydde sine veier. Dessuten er vi i gang med å skrape våre egne, men vi har en utfordring med tanke på snødeponering, sa han.

Klikk for kommentarer
Vi inviterer deg til å dele informasjon, argumenter og synspunkter. Vi ønsker fullt navn, noe som gjøre det mer interessant for andre å lese det du skriver. Vi vil ikke ha trakassering, trusler eller hatske meldinger på våre nettsider. Falske profiler blir utestengt. Vi setter pris på at du holder en saklig og respektfull tone. Husk at mange leser det du skriver. Vennlig hilsen redaksjonen. Les mer om vår moderering ->her
Facebook-kommentarer:

Våre journalister og moderatorer overvåker denne debatten kontinuerlig.

Vi fjerner automatisk kommentarer med obskøne ord, definert av våre moderatorer. Innlegg som rapporteres som misbruk eller spam blir vurdert av Facebooks moderatorer, og skjules automatisk for den som rapporterer.


Dersom du bryter våre debattregler, kan vi gjøre følgende:
  • Slette kommentaren din
  • Utestenge deg

Vi har ikke redaktøransvar for kommentarer som er fjernet fra offentligheten, og som kun er synlige for din private og lukkede vennekrets. Vi gjør imidlertid oppmerksom på at du som skriver et innlegg vil være personlig ansvarlig for innholdet enten dette fremsettes på våre nettsider eller overfor ditt eget lukkede nettverk med Facebook-venner. Våre journalister og moderatorer vil ikke begrunne verken fjerning av kommentarer eller utestengning av profiler, utover at det skyldes enten brudd på retningslinjene for moderering slik de fremkommer i toppen av alle kommentarfelt, eller avsløring av falske profiler.