• Observert: På dette stedet langs Åsvegen i Nannestad observerte Paal Kristoffersen en Fiat-traktor som passet beskrivelsen på den stjålne.
  • Etterlyst: Fiat-traktoren ble etterlyst og dusøren økte fra 10.000 til 30.000 og til slutt 50.000 kroner. Nå har Kai Halvorsen fått den igjen.

– Det er bare å riste litt på hodet av hele saken. Nå er traktoren heldigvis tilbake, sier Kai Halvorsen til EUB.

Traktoren ble stjålet fra speiderhytta på Dal i 7-tiden torsdag. Kai Halvorsen utlovet først dusører på 10.000 og 30.000 kroner. Da beløpet ble økt til 50.000 kroner fikk det resultater. Mandag ettermiddag kom en person kjørende med traktoren hjem til nevnte Halvorsen.

– Det er ikke tatt stilling til hva vi skal gjøre med dusørpengene. Politiet må få etterforsket saken ferdig først. Jeg er selvfølgelig svært glad for å ha fått tilbake traktoren. Jeg har hatt traktor siden jeg var 16 år og vil alltid ha det. Den hører hjemme på tunet her, smiler Halvorsen.

Sett i Hurdal og Nannestad

Traktortyveriet satte i gang en storstilt leteaksjon i lokalsamfunnet. Da det ble kjent at eieren utlovet dusør, begynte mange å lete intenst i håp om å finne den igjen – og kanskje tjene noen tusenlapper på et avgjørende tips i saken. Traktoren ble observert kjørende forbi Furuset Slakteri på Dal 07.06 torsdag. Litt senere samme dag – i 14-tiden – kan den ha blitt observert kjørende mot Hurdal på Vestsidevegen like nord for Tangen Pukkverk. Mandag morgen kan Paal Kristoffersen ha observert traktoren stående parkert ved Åsvegen i Nannestad.

– Det sto en Fiat-traktor som passet beskrivelsen langs Åsvegen. Det så ut som den sto fast i underlaget. Den sto på skakke, sier Kristoffersen.

Egenandel på 20.000

Han observerte den tidlig mandag morgen og kontaktet EUB litt senere på dagen. Da kona og sønnen reiste ut for å kikke nærmere på den var den borte. Det samme var den da EUB var på stedet. Kort tid etter hadde Kai Halvorsen fått sin traktor tilbake. Han er nå i dialog med politiet og vurderer veien videre – blant annet i forhold til utbetaling av dusørpengene.

– Det vil komme en konklusjon ganske kjapt i forhold til det, sier Halvorsen. Speidernes gule lysmast som også ble stjålet har foreløpig ikke kommet til rette. Gjør den ikke det må speiderne ut med en egenandel på 20.000 kroner til utleiefirmaet.

Dette vet vi om saken

  • Traktoren til Kai Halvorsen – en Fiat 85–90 1992-modell – ble stjålet fra speiderhytta på Dal i 7-tiden torsdag morgen.
  • Traktoren ble observert kjørende forbi Furuset slakteri 7.06.
  • Halvorsen utlovet først dusør på 10.000 kroner for avgjørende tips i saken. Deretter økte han beløpet til 30.000 og 50.000.
  • Traktoren har en anslått verdi på 150.000 kroner.
  • Mandag kom én person kjørende hjem til Halvorsen på Dal med den.

Klikk for kommentarer
Vi inviterer deg til å dele informasjon, argumenter og synspunkter. Vi ønsker fullt navn, noe som gjøre det mer interessant for andre å lese det du skriver. Vi vil ikke ha trakassering, trusler eller hatske meldinger på våre nettsider. Falske profiler blir utestengt. Vi setter pris på at du holder en saklig og respektfull tone. Husk at mange leser det du skriver. Vennlig hilsen redaksjonen. Les mer om vår moderering ->her
Facebook-kommentarer:

Våre journalister og moderatorer overvåker denne debatten kontinuerlig.

Vi fjerner automatisk kommentarer med obskøne ord, definert av våre moderatorer. Innlegg som rapporteres som misbruk eller spam blir vurdert av Facebooks moderatorer, og skjules automatisk for den som rapporterer.


Dersom du bryter våre debattregler, kan vi gjøre følgende:
  • Slette kommentaren din
  • Utestenge deg

Vi har ikke redaktøransvar for kommentarer som er fjernet fra offentligheten, og som kun er synlige for din private og lukkede vennekrets. Vi gjør imidlertid oppmerksom på at du som skriver et innlegg vil være personlig ansvarlig for innholdet enten dette fremsettes på våre nettsider eller overfor ditt eget lukkede nettverk med Facebook-venner. Våre journalister og moderatorer vil ikke begrunne verken fjerning av kommentarer eller utestengning av profiler, utover at det skyldes enten brudd på retningslinjene for moderering slik de fremkommer i toppen av alle kommentarfelt, eller avsløring av falske profiler.