Veteranbilen til Joakim Johansen blir sannsynligvis aldri den samme igjen. Bilen – en Ford Capri 1969-modell – hadde Joakim Johansen fra Nannestad ofret hundrevis av timer på å sette i stand. Spesialdeler var bestilt og montert. Bilen nærmet seg å bli et prakteksemplar av de sjeldne. Så skjedde sprengningsulykken på Tangen Pukkverk torsdag ettermiddag. To store steiner ble sprengt gjennom lufta. Den ene traff eneboligen – den andre dundret inn i uthuset. Der sto veteranbilen parkert.

– Den sto egentlig parkert inntil veggen i motsatt side av garasjen her. Nå er det ikke mye igjen av den. Du ser den er blitt flyttet flere meter bortover her, sier Joakim Johansen og peker.

Oppe på bilen ligger det steinrester, som kan stamme fra steinen som traff uthuset.

Bilen er uerstattelig

– Huset her blir det mulig å sette i stand igjen. Det er verre med bilen, sier Johansen og kikker ned på den.

– Jeg hadde pusset den opp siden jeg var 17 år gammel. Nå blir det aldri liv i den igjen. Det finnes ikke så mye deler som er mulig å få tak i. Den var helt strøken, og det finnes ikke mange som ville kunnet måle seg med den. Den så nesten helt ny ut før den ble truffet av kometregnet her, sier han.

Han har ikke selv bodd i eneboligen i Vestre Hurdalsveg som ble rammet av sprengningsuhellet. Men han har vært med og pusset det opp gjennom flere år.


Klikk for kommentarer
Vi inviterer deg til å dele informasjon, argumenter og synspunkter. Vi ønsker fullt navn, noe som gjøre det mer interessant for andre å lese det du skriver. Vi vil ikke ha trakassering, trusler eller hatske meldinger på våre nettsider. Falske profiler blir utestengt. Vi setter pris på at du holder en saklig og respektfull tone. Husk at mange leser det du skriver. Vennlig hilsen redaksjonen. Les mer om vår moderering ->her
Facebook-kommentarer:

Våre journalister og moderatorer overvåker denne debatten kontinuerlig.

Vi fjerner automatisk kommentarer med obskøne ord, definert av våre moderatorer. Innlegg som rapporteres som misbruk eller spam blir vurdert av Facebooks moderatorer, og skjules automatisk for den som rapporterer.


Dersom du bryter våre debattregler, kan vi gjøre følgende:
  • Slette kommentaren din
  • Utestenge deg

Vi har ikke redaktøransvar for kommentarer som er fjernet fra offentligheten, og som kun er synlige for din private og lukkede vennekrets. Vi gjør imidlertid oppmerksom på at du som skriver et innlegg vil være personlig ansvarlig for innholdet enten dette fremsettes på våre nettsider eller overfor ditt eget lukkede nettverk med Facebook-venner. Våre journalister og moderatorer vil ikke begrunne verken fjerning av kommentarer eller utestengning av profiler, utover at det skyldes enten brudd på retningslinjene for moderering slik de fremkommer i toppen av alle kommentarfelt, eller avsløring av falske profiler.