England har sine kornsirkler. Nå har Hurdal fått sine naturlagde snøballer.

Værfenomenet oppsto natt til fredag. Kombinasjonen nysnø og sterk vind har sørget for det spesielle synet. Øystein Løvli, som EUB trykker bildet til i dag, kom over snøballene på jorder i Hurdal. EUB har også tidligere skrevet om slike naturskapte snøballer.

– Alt tyder på at dette er det vi kaller for vindrullende snøballer. Snøballene dannes når sterk vind tar tak i kram og litt løs nysnø og river løs en liten snøklump fra overflaten. Så ruller vinden den videre over den kramme snøflaten og snøballen vokser inntil den blir for tung til at vinden kan rulle den videre. Da stopper den opp. Noen ganger kan du se spor etter ferden, men i dette tilfellet tyder det på at det har fortsatt å snø etterpå, sier uttalte statsmeteorolog John Smits til EUB den gangen. Flere steder på Øvre Romerike ble det målt over 14 m/s med vind natt til fredag. Dermed dukket de naturskapte snøballene opp.

Klikk for kommentarer
Vi inviterer deg til å dele informasjon, argumenter og synspunkter. Vi ønsker fullt navn, noe som gjøre det mer interessant for andre å lese det du skriver. Vi vil ikke ha trakassering, trusler eller hatske meldinger på våre nettsider. Falske profiler blir utestengt. Vi setter pris på at du holder en saklig og respektfull tone. Husk at mange leser det du skriver. Vennlig hilsen redaksjonen. Les mer om vår moderering ->her
Facebook-kommentarer:

Våre journalister og moderatorer overvåker denne debatten kontinuerlig.

Vi fjerner automatisk kommentarer med obskøne ord, definert av våre moderatorer. Innlegg som rapporteres som misbruk eller spam blir vurdert av Facebooks moderatorer, og skjules automatisk for den som rapporterer.


Dersom du bryter våre debattregler, kan vi gjøre følgende:
  • Slette kommentaren din
  • Utestenge deg

Vi har ikke redaktøransvar for kommentarer som er fjernet fra offentligheten, og som kun er synlige for din private og lukkede vennekrets. Vi gjør imidlertid oppmerksom på at du som skriver et innlegg vil være personlig ansvarlig for innholdet enten dette fremsettes på våre nettsider eller overfor ditt eget lukkede nettverk med Facebook-venner. Våre journalister og moderatorer vil ikke begrunne verken fjerning av kommentarer eller utestengning av profiler, utover at det skyldes enten brudd på retningslinjene for moderering slik de fremkommer i toppen av alle kommentarfelt, eller avsløring av falske profiler.