1070 rom – du kan sove i 280 av dem – fire etasjer og 30.000 kvadratmeter. Inne i det nye LHL-sykeshuet på Jessheim lukter det merkelig nok ikke nybygg, ei heller sykehus. Derimot lukter det rent. Det er fordi alle gulv, vegger og tak er i ferd med å bli vasket ned og rengjort etter byggingen. Det er ikke mange dagene til flyttelassene kommer med møbler og utstyr, og innen den tid må det være skinnende rent. Det er tross alt et sykehus.

– Det ser kanskje ikke sånn ut nå, men 21. febuar tar vi i mot de første pasientene, sier informasjonssjef Martin Steen i LHL.

Les også: LHL får landingsplass for helikopter

HYPERMODERNE

Det nye sykehuset på Jessheim er ikke stort, til sykehus å være. Men det er moderne, blant de teknologisk mest avanserte i Norge. I fellesområdene er det først og fremst hyggelig, men alle flatskjermene med informasjon og underholdning gir et hint om hvordan sykehuset er skrudd sammen. Det er også fort gjort å legge merke til at LHL ønsker å skåne pasientene for ventetid og traurige oppholdsrom. Her er det pasientmottak i hver etasje, hvor legesekretærer skal ta imot og følge til undersøkelse.

Les også: Nordbytjernet mye av årsaken til valget

SJU OPERASJONSSTUER

For dem som må operasjonsbordet gjøres det klart sju stuer. Alle disse er plassert i fjerde etasje. De fleste får nytt utstyr. Skjermer for overvåkning av vitale kroppsfunksjoner og andre data, grensesnitt for tilkobling av ulike instrumenter og alt man trenger i en moderne operasjonssal.

I tilknytning til operasjonssalene finnes rom for overvåkning av pasienter og sengeposter som er innredet mer som ordinære soverom enn sykehusrom. Det er et poeng for LHL å unngå kabler, ledninger og skumle sykehusinnretninger.

Les også: LHL-sykehuset i fare og LHL-sykehuset reddet

FELLES MAT

På bakkenivå finnes alle fellesarealene. Her er det bygget et varmtvannsbasseng, som skal brukes i opptreningen etter en operasjon. Det er også en hel føy tilpasset trening, med styrkerom og kondisjonsrom. Også den store spisesalen finnes her, eller buffésalen som den kalles. Her skal det serveres måltider flere ganger om dagen, og salen skal brukes av alle – både pasienter, pårørende og ansatte skal spise her.

Mat er viktig for LHL. Sykehuset skal ikke bare drive behandling, men fokusere på hele sykdomsforløpet – fra forebyggende innsats, via behandling, til livet etterpå. Dermed må det settes søkelys på livsstilen, hvor trening og kosthold er sentrale elementer.

I første etasje finner man også forelesningssaler og konferanselokaler.

HELT STERILT

Sterilisering av utstyr er en sentral del av å drive et sykehus. Uten sterile instrumenter, ingen behandling. En egen avdeling, hvor svært få har adgang, er bygget for dette formålet. Her blir brukte instrumenter kjørt inn, rengjort i en prosess som tar om lag fire timer, før de brukes på nytt.

Klikk for kommentarer
Vi inviterer deg til å dele informasjon, argumenter og synspunkter. Vi ønsker fullt navn, noe som gjøre det mer interessant for andre å lese det du skriver. Vi vil ikke ha trakassering, trusler eller hatske meldinger på våre nettsider. Falske profiler blir utestengt. Vi setter pris på at du holder en saklig og respektfull tone. Husk at mange leser det du skriver. Vennlig hilsen redaksjonen. Les mer om vår moderering ->her
Facebook-kommentarer:

Våre journalister og moderatorer overvåker denne debatten kontinuerlig.

Vi fjerner automatisk kommentarer med obskøne ord, definert av våre moderatorer. Innlegg som rapporteres som misbruk eller spam blir vurdert av Facebooks moderatorer, og skjules automatisk for den som rapporterer.


Dersom du bryter våre debattregler, kan vi gjøre følgende:
  • Slette kommentaren din
  • Utestenge deg

Vi har ikke redaktøransvar for kommentarer som er fjernet fra offentligheten, og som kun er synlige for din private og lukkede vennekrets. Vi gjør imidlertid oppmerksom på at du som skriver et innlegg vil være personlig ansvarlig for innholdet enten dette fremsettes på våre nettsider eller overfor ditt eget lukkede nettverk med Facebook-venner. Våre journalister og moderatorer vil ikke begrunne verken fjerning av kommentarer eller utestengning av profiler, utover at det skyldes enten brudd på retningslinjene for moderering slik de fremkommer i toppen av alle kommentarfelt, eller avsløring av falske profiler.