Den skadde anda sto urørlig på bredden av Nordbytjernet, og sto der helt til brannvesenet kom. Men da konstablene listende på tå nærmet seg, ble anda skremt og la på svøm. Ifølge Stig Langset, underbrannmester i Øvre Romerike brann og redning, klarer ikke anda å fly.

– Nei, det så ut som den hadde den ene vingen viklet inn i fiskesnøret, sier Langset, som legger til at kroken den har i nebbet er stor.

– Det er en stor fiskesluk. Den vil ikke klare stort i den forfatningen, sier Langset.

SATTE BÅT PÅ VANNET

Alarmen om den skadde anda skal ha kommet til viltnemnda i Ullensaker allerede onsdag, og det ble gjort forsøk på å finne den. Men natta gikk, og anda var derfortsatt da sola rant torsdag morgen.

Brannvesenet møtte mannsterke opp torsdag, og satte en båt på vannet for å finne igjen fuglen. Leteaksjonen var resultatløs.

– Den vet nok hvor den skal gjemme seg unna folk. Vi forsøkte det meste, men fikk ikke tak i den, sier Stig Langset.

BLIR TROLIG SKUTT

Nå har brannvesenet overlatt jakta på anda helt og holdent til viltnemda.

– Vår vurdering er at den bør avlives så raskt som mulig, og det er viltnemdas oppgave, sier Stig Langset.

HUSKER DU SVANENE PÅ NORDBYTJERNET? Bare én unge igjen

Klikk for kommentarer
Vi inviterer deg til å dele informasjon, argumenter og synspunkter. Vi ønsker fullt navn, noe som gjøre det mer interessant for andre å lese det du skriver. Vi vil ikke ha trakassering, trusler eller hatske meldinger på våre nettsider. Falske profiler blir utestengt. Vi setter pris på at du holder en saklig og respektfull tone. Husk at mange leser det du skriver. Vennlig hilsen redaksjonen. Les mer om vår moderering ->her
Facebook-kommentarer:

Våre journalister og moderatorer overvåker denne debatten kontinuerlig.

Vi fjerner automatisk kommentarer med obskøne ord, definert av våre moderatorer. Innlegg som rapporteres som misbruk eller spam blir vurdert av Facebooks moderatorer, og skjules automatisk for den som rapporterer.


Dersom du bryter våre debattregler, kan vi gjøre følgende:
  • Slette kommentaren din
  • Utestenge deg

Vi har ikke redaktøransvar for kommentarer som er fjernet fra offentligheten, og som kun er synlige for din private og lukkede vennekrets. Vi gjør imidlertid oppmerksom på at du som skriver et innlegg vil være personlig ansvarlig for innholdet enten dette fremsettes på våre nettsider eller overfor ditt eget lukkede nettverk med Facebook-venner. Våre journalister og moderatorer vil ikke begrunne verken fjerning av kommentarer eller utestengning av profiler, utover at det skyldes enten brudd på retningslinjene for moderering slik de fremkommer i toppen av alle kommentarfelt, eller avsløring av falske profiler.