Naboer har henvendt seg – både til EUB og Eidsvoll kommune – med spørsmål om oppføringen kan være i henhold til kommunens bestemmelser.

– Det er 16 soveenheter per brakke. Det er opplyst i søknaden at brukerne av brakkene jobber i området, sier bygningssjef Na Stephansen i Eidsvoll kommune. I kommuneplanens arealdel er tomten avsatt til boligbebyggelse. Stephansen viser til Plan- og bygningsloven § 30-5.

– Midlertidige bygninger, konstruksjoner eller anlegg (...) , må ikke plasseres slik at de hindrer allmenn ferdsel eller friluftsliv, eller på annen måte fører til vesentlig ulempe for omgivelsene. Kommunen har vurdert at en slik midlertidig plassering kan gis i to år, sier hun.

LES OGSÅ: Brakker på plass

Tillatelse med vilkår

Statens vegvesen har gitt tillatelse med vilkår for utvidet bruk av avkjørsel fra fylkesveg 503 (Finstadvegen) til eiendommen. Tillatelsen gjelder kun for stedet som er nevnt i vedtaket, og gjelder for boligformål.

«Eieren eller brukeren av avkjørselen som tillatelsen gjelder for, har ansvar for at frisikten og andre krav til avkjørselen til enhver tid er oppfylt, jf. vegloven § 43. Såfremt dette ikke skjer kan avkjørseltillatelsen bli trukket tilbake», står det i vilkårene for avkjøringstillatelsen fra vegvesenet. Det står også at eieren må opparbeide snu- og manøvreringsområde inne på egen eiendom for å unngå rygging på fylkesvegen. Tiltakshaver er Øvre Romerike Eiendomsutvikling AS. Ifølge kommunen ble det avholdt en forhåndskonferanse i sakens anledning 11. mars i 2016.

LES OGSÅ: Byggestart i høst. Alle elevene må over i brakker

Ga dispensasjon

«Etter en eventuell innvilgelse av inneværende søknad om dispensasjon, ønsker søker å jobbe videre med en reguleringsplan for permanente boliger på omsøkte tomt», står det i et brev fra Eidsvoll komme til tiltakshaver sendt 9. juni i år. I samme brev står det at tiltaket er i strid med reguleringsplanen for Dal stasjonsområde, vedrørende ny utvidet utkjøring til Finstadvegen. Kommunen har likevel valgt å gi dispensasjon for tiltaket.

Klikk for kommentarer
Vi inviterer deg til å dele informasjon, argumenter og synspunkter. Vi ønsker fullt navn, noe som gjøre det mer interessant for andre å lese det du skriver. Vi vil ikke ha trakassering, trusler eller hatske meldinger på våre nettsider. Falske profiler blir utestengt. Vi setter pris på at du holder en saklig og respektfull tone. Husk at mange leser det du skriver. Vennlig hilsen redaksjonen. Les mer om vår moderering ->her
Facebook-kommentarer:

Våre journalister og moderatorer overvåker denne debatten kontinuerlig.

Vi fjerner automatisk kommentarer med obskøne ord, definert av våre moderatorer. Innlegg som rapporteres som misbruk eller spam blir vurdert av Facebooks moderatorer, og skjules automatisk for den som rapporterer.


Dersom du bryter våre debattregler, kan vi gjøre følgende:
  • Slette kommentaren din
  • Utestenge deg

Vi har ikke redaktøransvar for kommentarer som er fjernet fra offentligheten, og som kun er synlige for din private og lukkede vennekrets. Vi gjør imidlertid oppmerksom på at du som skriver et innlegg vil være personlig ansvarlig for innholdet enten dette fremsettes på våre nettsider eller overfor ditt eget lukkede nettverk med Facebook-venner. Våre journalister og moderatorer vil ikke begrunne verken fjerning av kommentarer eller utestengning av profiler, utover at det skyldes enten brudd på retningslinjene for moderering slik de fremkommer i toppen av alle kommentarfelt, eller avsløring av falske profiler.