Snømengdene i år skaper problemer for mange parter. Ikke minst for dem som brøyter, for siden det i vinter har vært dårlig med mildvær og smelting, må mengdene fraktes bort og deponeres. Plassen langs Trondheimsvegen vis-à-vis buddhisttempelet, har i årevis vært brukt av Ullensaker kommune til å lagre snø på.

TRAFIKKFARLIG: Mye snø gjør livet farlig for fotgjengere

Den gamle kontrollplassen til Statens vegvesen rommer nå tonnevis med snø. Og mer kan det bli om snøfallene fortsetter.

ENESTE DEPONIET

– Den plassen er det eneste snødeponiet Ullensaker kommune har. All snø vi fjerner blir fraktet dit. Vi tok over plassen etter Statens vegvesen i sin tid, og har brukt den som deponi i 20–30 år, sier avdelingsleder Svein-Arne Kværner, i driftsavdelingen for vei, vann og avløp i kommune.

– En nødvendighet, tydeligvis?

– Ja, og særlig i snørike vintre som vi har hatt i år. Da må mye av snøen fraktes bort.

– Kjører dere snø dit fra hele kommunen?

– Nei, det er stort sett fra tettbygde strøk i og rundt Jessheim sentrum. I tillegg har vi selvsagt mange andre mindre hauger rundt omkring som følge av brøytinga, sier han.

Også Statens vegvesen frakter snø til den gamle vektplassen.

JOBBER OM NETTENE: Uten disse gutta hadde alt stoppet

– Er det bare Ullensaker-snø?

– For det meste i alle fall. I avtalen står det snø fra Ullensaker og nærliggende strøk, men jeg aner ikke hvor mye som er lagret der borte, påpeker han.

ER NOK MED ETT

– Trenger dere flere deponier?

– Hittil har det ikke vært noe skrikende behov for flere deponier. Faktisk har vegvesenet hat større behov for slike plasser. Vi prøver faktisk å begrense bortkjøringen av snø ganske så mye som mulig, men det er klart at med så store snømengder som har falt i år blir det ganske utfordrende, påpeker Kværner.

En av utfordringene med snørydding er langtidsparkerte biler i trange bygater. Nylig måtte kommunen ha hjelp av politiet til å få fjernet flere biler i gatene på Romsaas.

UVANLIGE SNØMENGDER: Det tar tid å fjerne alt

– Vi måtte taue dem bort for å gjøre plass, ellers kommer ikke brøytemannskapene til. Men folk er ikke vant til at de parkerte bilene blir tauet bort, for selv om vi har satt opp skilter før om årene er ikke selve borttauingen håndhevet. Men denne gangen fikk vi med oss politiet. Det er lenge siden vi hadde disse snømengdene og da må noe gjøres, slutter Svein-Arne Kværner.

Klikk for kommentarer
Vi inviterer deg til å dele informasjon, argumenter og synspunkter. Vi ønsker fullt navn, noe som gjøre det mer interessant for andre å lese det du skriver. Vi vil ikke ha trakassering, trusler eller hatske meldinger på våre nettsider. Falske profiler blir utestengt. Vi setter pris på at du holder en saklig og respektfull tone. Husk at mange leser det du skriver. Vennlig hilsen redaksjonen. Les mer om vår moderering ->her
Facebook-kommentarer:

Våre journalister og moderatorer overvåker denne debatten kontinuerlig.

Vi fjerner automatisk kommentarer med obskøne ord, definert av våre moderatorer. Innlegg som rapporteres som misbruk eller spam blir vurdert av Facebooks moderatorer, og skjules automatisk for den som rapporterer.


Dersom du bryter våre debattregler, kan vi gjøre følgende:
  • Slette kommentaren din
  • Utestenge deg

Vi har ikke redaktøransvar for kommentarer som er fjernet fra offentligheten, og som kun er synlige for din private og lukkede vennekrets. Vi gjør imidlertid oppmerksom på at du som skriver et innlegg vil være personlig ansvarlig for innholdet enten dette fremsettes på våre nettsider eller overfor ditt eget lukkede nettverk med Facebook-venner. Våre journalister og moderatorer vil ikke begrunne verken fjerning av kommentarer eller utestengning av profiler, utover at det skyldes enten brudd på retningslinjene for moderering slik de fremkommer i toppen av alle kommentarfelt, eller avsløring av falske profiler.