– Dette blir spennende. Klart jeg kjenner litt ekstra sommerfugler i magen nå.

I flere minutter står Tom André spent og venter. Kikker på diktet han har forberedt til den store dagen. Presis 10.00 ruller kronprinsparets mørke bil opp foran bedriften Orbit Arena på Jessheim. Inne i lokalene venter Henriksen. Med sommerfugler i magen. Han har truffet kronprinsen ved to tidligere anledninger – og har med seg bilder fra begge møtene. Den første gangen de traff hverandre var i 1979. Kronprins Haakon var seks år, Tom André fem. Anledningen var 10-årsjubileet til Haraldvangen. Røde Kors hadde plukket ut 5-åringen til å overrekke «Hurdalstrollet» til kronprinsen.

Bildemimring i lokalet

Etter noen minutter er det Tom Andrés tur. Han leser opp det fine diktet han har forberedt, høster applaus fra kronprinsparet og tar fram flere bilder – motiver som ble tatt av ham og kronprinsen de forrige gangene de møttes.

– Nei, men, se på de. Så morsomt. Det begynner å bli lenge siden, utbryter kronprins Haakon.

– Det er flere som er blitt eldre her, istemmer kronprinsesse Mette-Marit.

Tom André utbryter at 39 år går jammen fort. Kronprinsparet nikker og er enige. I dag er Tom André Henriksen én av de ansatte hos Orbit Arena. Det er ikke hver dag kronprinsparet kommer på besøk til bedriften. Flagg henger rundt omkring i bedriftslokalene. Inne i lokalet står det «Vi ønsker kronprinsparet velkommen» på en tavle. Under står navnene på alle de ansatte. Tom André Henriksen spør pent om å et bilde av seg selv sammen med kronprinsparet. Det får han selvfølgelig. Kronprins Haakon smiler og ler under seansen. Han liker tydelig å treffe igjen Tom André Henriksen – 39 år etterpå.

Pakket fruktkurver

Orbit Arena feirer 50-årsjubileum, og er en stor aktør innen arbeidsinkludering og attføringstjenester. Bedriften har som målsetting at alle skal finne en jobb de mestrer og trives med.

– Vi bidrar til at dem som står utenfor arbeidslivet kommer i arbeid, og at dem som står i fare for å falle ut av arbeidslivet, beholder jobben, sier produksjonsleder Arnfinn Pedersen. Kronprinsparet tar seg god tid. Snakker med de ansatte, skriver signaturen sin ved navnetavlen til de ansatte, får høre om bedriftens rike historie og pakker hver sin fruktkurv.

Orbit Arena

  • Feirer 50-årsjubileum i 2018.
  • Er en stor aktør innen arbeidsinkludering og attføringstjenester.
  • Leverer tjenester til blant annet Nav, og samarbeider tett med næringslivet om arbeidspraksis, rekruttering til ordinært arbeid og bistand til sykefraværsoppfølging.
  • Har som målsetting at alle skal finne en jobb de mestrer og trives med. Har over 160 ansatte totalt.
Klikk for kommentarer
Vi inviterer deg til å dele informasjon, argumenter og synspunkter. Vi ønsker fullt navn, noe som gjøre det mer interessant for andre å lese det du skriver. Vi vil ikke ha trakassering, trusler eller hatske meldinger på våre nettsider. Falske profiler blir utestengt. Vi setter pris på at du holder en saklig og respektfull tone. Husk at mange leser det du skriver. Vennlig hilsen redaksjonen. Les mer om vår moderering ->her
Facebook-kommentarer:

Våre journalister og moderatorer overvåker denne debatten kontinuerlig.

Vi fjerner automatisk kommentarer med obskøne ord, definert av våre moderatorer. Innlegg som rapporteres som misbruk eller spam blir vurdert av Facebooks moderatorer, og skjules automatisk for den som rapporterer.


Dersom du bryter våre debattregler, kan vi gjøre følgende:
  • Slette kommentaren din
  • Utestenge deg

Vi har ikke redaktøransvar for kommentarer som er fjernet fra offentligheten, og som kun er synlige for din private og lukkede vennekrets. Vi gjør imidlertid oppmerksom på at du som skriver et innlegg vil være personlig ansvarlig for innholdet enten dette fremsettes på våre nettsider eller overfor ditt eget lukkede nettverk med Facebook-venner. Våre journalister og moderatorer vil ikke begrunne verken fjerning av kommentarer eller utestengning av profiler, utover at det skyldes enten brudd på retningslinjene for moderering slik de fremkommer i toppen av alle kommentarfelt, eller avsløring av falske profiler.