Richard Green er samboer med den norske golfstjernen Marianne Skarpnord, og det er dermed ikke første gang han spiller golf på Miklagard på Kløfta.

Det er derimot første gang han deltar i en turnering i verdensklasse på banen.

– VIKTIG FOR NORSK GOLF

Richard Green er ikke i tvil om betydningen av at Miklagard er etablert som en internasjonal bane i toppklasse.

– Det er viktig for norsk golf å tiltrekke seg internasjonale, store turneringer. At Miklagard arrangerer en Challenge Tour er viktig for å stadfeste norsk golf sin status, sier han.

Green har sju profesjonelle golfseiere på CV-en, og har spilt i European Tour i en årrekke.

Nå har han ambisjoner om å vinne helgens konkurranse.

– Jeg er god nok til det. Men Miklagard byr på noen helt spesielle utfordringer. De er like for alle, men kommer jeg meg igjennom dem bør jeg ligge godt an.

DE NEST BESTE

Viking Challenge er navnet arrangøren har gitt helgens Challenge Tour på Kløfta.

Challenge Tour er det nest beste turneringsnivået i Europa. Det beste nivået heter European Tour.

European Tour sidestilles med PGA Tour i USA, men foregår altså på hver sine kontinent.

At challenge Tour er det nest beste nivået, betyr ikke at golfspillerne er nest best. Hvem som spiller hvor bestemmes av hvor mye penger den enkelte spilleren har spilt inn, og listene justeres løpende. Dermed er det flere verdensenere som spiller golf på Kløfta denne helga.

VIL LØFTE TURNERINGEN

Miklagard Golf på Kløfta har arrangert challenge tour tidligere, men da med Norges Golfforbund som arrangør. I år har arrangementet fått en helt ny ramme.

– Vi ønsker at Viking Challenge skal være mer enn en golfturnering, sier Arild Karlsen i firmaet Next Hole.

Bedriften er hovedsponsor, og har dermed bidratt til å gjøre Viking Challenge til en merkevare.

– Det er tre ting som er viktig for oss. Det første er å heve norsk golf. Det andre er å bekrefte at Miklagard er en topp internasjonal bane. Det tredje er gi sponsorer og interesserte muligheten til å komme tett på, få sosiale opplevelser og knytte kontakter, sier han.

TIL OG MED MANDAG

Turneringen startet med innledende runder torsdag, og avsluttes mandag. Alt i alt er det 150 spillere med, hvor 70 går videre til de avsluttende rundene. Praktisk talt alle er profesjonelle spillere.

Miklagard-golfer med historisk triumf: Sikret klubbens første seier i norgescupen for juniorer

Fakta
  • Denne helga spilles Viking challenge på Myklagard på Kløfta. 
  • Viking challenge er en del av den europeiske profesjonelle turneringen Challenge Tour. Noen av verdens beste spillere deltar. 
  • Både utøvere og arrangører mener Myklagard er en av tourens aller beste baner.

Klikk for kommentarer
Vi inviterer deg til å dele informasjon, argumenter og synspunkter. Vi ønsker fullt navn, noe som gjøre det mer interessant for andre å lese det du skriver. Vi vil ikke ha trakassering, trusler eller hatske meldinger på våre nettsider. Falske profiler blir utestengt. Vi setter pris på at du holder en saklig og respektfull tone. Husk at mange leser det du skriver. Vennlig hilsen redaksjonen. Les mer om vår moderering ->her
Facebook-kommentarer:

Våre journalister og moderatorer overvåker denne debatten kontinuerlig.

Vi fjerner automatisk kommentarer med obskøne ord, definert av våre moderatorer. Innlegg som rapporteres som misbruk eller spam blir vurdert av Facebooks moderatorer, og skjules automatisk for den som rapporterer.


Dersom du bryter våre debattregler, kan vi gjøre følgende:
  • Slette kommentaren din
  • Utestenge deg

Vi har ikke redaktøransvar for kommentarer som er fjernet fra offentligheten, og som kun er synlige for din private og lukkede vennekrets. Vi gjør imidlertid oppmerksom på at du som skriver et innlegg vil være personlig ansvarlig for innholdet enten dette fremsettes på våre nettsider eller overfor ditt eget lukkede nettverk med Facebook-venner. Våre journalister og moderatorer vil ikke begrunne verken fjerning av kommentarer eller utestengning av profiler, utover at det skyldes enten brudd på retningslinjene for moderering slik de fremkommer i toppen av alle kommentarfelt, eller avsløring av falske profiler.