Her står traileren snøfast på femte timen i Sundet. Sjåføren var langt fra den eneste som møtte utfordringer mandag.

Det var en trailer på oppdrag for Solør Transport & Spedisjon AS som sto snøfast i bakken i fylkesveg 181 like ved rundkjøringen i Sundet.

– Sjåføren ble stående og spinne der like etter klokka ti i formiddag. Han ringte etter bergingsbil, men det har tatt tid å få bistand. Derfor står han der fortsatt, sier Knut Rismoen, daglig leder i Solør Transport & Spedisjon AS.

Trailersjåføren hadde vært hos Moelven og fylt på med varer mandag morgen. Han var på vei til Arneberg i Åsnes kommune. 

– Varene blir naturlig nok forsinket. Det er ganske mange andre som har slitt i dag også, sier Rismoen.

– I hva slags tilstand var dekkene på traileren?

– Det har jeg ikke kjennskap til. Jeg vet ikke om han hadde sommerdekk eller hva slags dekkdype det var. Det er ikke vi som eier traileren, men et trailerfirma som kjører fast for oss, sier Rismoen.

Politi på stedet

Politiet hadde mye å gjøre på lokale veier mandag. Det tok derfor flere timer før en politipatrulje kom til stedet og fikk dirigert trafikken.

– Vi fikk melding om traileren som sto og spant med dårlige dekk i bakken i Sundet, sier operasjonsleder Petter Olaussen i Øst politidistrikt.

– Dere har hatt nok å gjøre i dag?

– Ja, ingen tvil. I timene siden jeg startet på jobb i dag har vi fått melding om 24 trafikkuhell – bare på Romerike. I tillegg kommer alle hendelsene vi ikke har fått melding om, sier Olaussen.

– Hva tenker du om alle dem som kjører med sommerdekk på en slik dag?

– Jeg vet nesten ikke hva jeg skal si. Med tanke på det været som er nå, så er det ingen unnskyldning for å kjøre med sommerdekk. Er du involvert i en trafikkulykke eller hendelse på sommerdekk, så er det førerkortbeslag. Det ser alle. Dette snøværet var også godt meldt i forkant, så det er ingen unnskyldning.

Tok grep på E6

E6 ble stengt i flere timer mandag. Alle biler nordfra ble rådet om å kjøre gamleveien.

– Vogntog fikk ikke kjøre videre, og ble parkert på Nebbenes. Personbiler fikk kjøre gamleveier. Det gjorde vi fra klokka 11.30 og 14.00. Fra 14-tiden har det vært kjørbart i ett felt sørover på E6. Dermed ble trafikken åpnet igjen, men det er bare å ta tiden til hjelp, sier Olaussen og legger til:

– Det var meldt 20 centimeter snø, men det ser ut til å komme nærmere en halvmeter.

LES OGSÅ: Bil på taket i trafikkulykke

Klikk for kommentarer
Vi inviterer deg til å dele informasjon, argumenter og synspunkter. Vi ønsker fullt navn, noe som gjøre det mer interessant for andre å lese det du skriver. Vi vil ikke ha trakassering, trusler eller hatske meldinger på våre nettsider. Falske profiler blir utestengt. Vi setter pris på at du holder en saklig og respektfull tone. Husk at mange leser det du skriver. Vennlig hilsen redaksjonen. Les mer om vår moderering ->her
Facebook-kommentarer:

Våre journalister og moderatorer overvåker denne debatten kontinuerlig.

Vi fjerner automatisk kommentarer med obskøne ord, definert av våre moderatorer. Innlegg som rapporteres som misbruk eller spam blir vurdert av Facebooks moderatorer, og skjules automatisk for den som rapporterer.


Dersom du bryter våre debattregler, kan vi gjøre følgende:
  • Slette kommentaren din
  • Utestenge deg

Vi har ikke redaktøransvar for kommentarer som er fjernet fra offentligheten, og som kun er synlige for din private og lukkede vennekrets. Vi gjør imidlertid oppmerksom på at du som skriver et innlegg vil være personlig ansvarlig for innholdet enten dette fremsettes på våre nettsider eller overfor ditt eget lukkede nettverk med Facebook-venner. Våre journalister og moderatorer vil ikke begrunne verken fjerning av kommentarer eller utestengning av profiler, utover at det skyldes enten brudd på retningslinjene for moderering slik de fremkommer i toppen av alle kommentarfelt, eller avsløring av falske profiler.