• Glade: Anja Leela Hageler og moren fikk god tid til å snakke sammen og bli kjent med hverandre.

Som liten ble Anja Leela Hageler adoptert fra et barnehjem i Sri Lanka til Norge. 4. november reiste hun tilbake til hjemlandet for å jobbe frivillig på det samme barnehjemmet.

Med seg på reisen hadde hun et håp om å treffe igjen sin biologiske mamma – for første gang på over 40 år. Etter noen dager gikk den store drømmen endelig i oppfyllelse. I flere minutter ble de stående der sammen. Kikket hverandre inn i øynene, pratet og klemte. Tårene trillet. Det var nesten som om tiden sto stille.

– Vi er så like

– Det er fantastisk. Det er vanskelig å beskrive følelsene mine akkurat nå. Jeg ønsket å ta vare på min mor, fordi det er hun som har lidd i så mange år. Hun gråt og gråt, sier Anja Leela Hageler.

– Jeg rakk ikke helt å kjenne på mine egne følelser. Det vil ta lang tid før jeg helt forstår det. Men jeg var veldig glad og rørt. Virkelig glad. Jeg felte noen tårer. Hun fortalte om alt som hadde skjedd i fortiden. Det er en sterk kvinne, veldig sterk kvinne. Hun reddet sitt liv og mitt, og jeg sa det til henne at hun gjorde det riktige valget. Vi er så like. Øynene, pannen, kinnene. Det er ingen tvil om at hun er min biologiske mor, sier Anja videre til EUB.

Moren var ikke mer enn 17 år ung da hun måtte gi fra seg det kjæreste hun hadde. Hun hadde nettopp født Anja. Like før døde den biologiske faren. Moren var fattig og hadde ikke muligheter til å brødfø datteren sin. Derfor ble hun sendt til et barnehjem. Nå har de omsider møtt hverandre igjen. Det følelsesladde møtet fant sted i en liten landsby i Sri Lanka.

Fikk ikke opplysninger

– Nå kan min mor få ro i sjelen, og det er godt for meg å vite. Hun ble utstøtt av familien på faren min sin side, kastet ut av huset. Hun var fattig og hadde meg kun én måned. Senere hadde hun vært på barnehjemmet for å se meg og få opplysninger om hvor jeg var. Men de nektet å gi henne opplysninger. Det er ikke lov i Sri Lanka, sier Anja.

Nå skal Anja tilbringe de nærmeste dagene i Goal Anawatuwa. Det ligger ved havet. Der skal hun bade og bare slappe av.

– Jeg trenger tid til å få samlet tankene. Jeg elsker havet, og det er en måte for meg å komme litt vekk. Jeg har fri i helgene og velger derfor det alternativet. Barnehjemmet gir meg mye energi og det gir meg mening. Jeg føler jeg får brukt meg selv. Jeg gleder meg til jobb hver dag, fordi barna setter pris på at jeg er der. De er alltid blide, sier Anja.

Familien – også hennes kjære mor – skal hun treffe igjen. De ville også være med henne på flyplassen når hun reiser hjem til Eidsvoll.

Klikk for kommentarer
Vi inviterer deg til å dele informasjon, argumenter og synspunkter. Vi ønsker fullt navn, noe som gjøre det mer interessant for andre å lese det du skriver. Vi vil ikke ha trakassering, trusler eller hatske meldinger på våre nettsider. Falske profiler blir utestengt. Vi setter pris på at du holder en saklig og respektfull tone. Husk at mange leser det du skriver. Vennlig hilsen redaksjonen. Les mer om vår moderering ->her
Facebook-kommentarer:

Våre journalister og moderatorer overvåker denne debatten kontinuerlig.

Vi fjerner automatisk kommentarer med obskøne ord, definert av våre moderatorer. Innlegg som rapporteres som misbruk eller spam blir vurdert av Facebooks moderatorer, og skjules automatisk for den som rapporterer.


Dersom du bryter våre debattregler, kan vi gjøre følgende:
  • Slette kommentaren din
  • Utestenge deg

Vi har ikke redaktøransvar for kommentarer som er fjernet fra offentligheten, og som kun er synlige for din private og lukkede vennekrets. Vi gjør imidlertid oppmerksom på at du som skriver et innlegg vil være personlig ansvarlig for innholdet enten dette fremsettes på våre nettsider eller overfor ditt eget lukkede nettverk med Facebook-venner. Våre journalister og moderatorer vil ikke begrunne verken fjerning av kommentarer eller utestengning av profiler, utover at det skyldes enten brudd på retningslinjene for moderering slik de fremkommer i toppen av alle kommentarfelt, eller avsløring av falske profiler.