Trondheimsvegen 310 – naboeiendommen nord for Lundsjordet – ble lagt ut for salg i fjor sommer. Prisantydningen var tolv millioner kroner, og det var Trondheimsvegen 310 AS (Ole Martin Almeli AS) som sikret seg den. På Lundsjordet har Cao Kan i 1814 Sentrum lagt 75 millioner kroner på bordet og sikret seg kommunens 18 mål. Dermed kontrollerer han nå 60 av de totalt 80 målene der. Hos OMA AS mener de hele området bør ses i sammenheng når det nå skal utvikles.

– Etter vårt syn er det helt naturlig at vår eiendom, Lundsjordet-tomta og prosjektet til Vidar Svendby på den andre siden av Trondheimsvegen ses i ett. Det vil skape større forutsigbarhet i utviklingen og være viktig i sentrumsframveksten, sier Magny Sofie Almeli.

Området må omreguleres

Utarbeidelsen av ny kommunedelplan for Råholt er satt på hold etter at Fylkesmannen har kommet med flere innsigelser. Dermed kan Almeli og co. rekke å få omregulert tomteområdet fra Landbruks-, natur- og friluftsområde (LNF). Under grovsilingen av innspillene til kommunedelplanen ble det konkludert med at tomteområdet ikke skal tas inn i planen og derfor ikke foreslått omdisponert til boligformål i forslaget til ny kommunedelplan. Begrunnelsen er at det allerede er avsatt tilstrekkelige arealer for boligbygging i området og at det skal fortettes i eksisterende områder før nye områder tas i bruk.

– Boliger her vil få en kollektivdekning som få andre steder på Østlandet har muligheter for, skriver Øvre Romerike Prosjektering på vegne av OMA AS.

Har det ikke travelt

– Vi har et ønske om å bygge 200 boenheter på tomta. Vi er innforstått med at det vil ta tid før det omsøkte området kan utbygges. Det kan være en mulighet for en viss nedtrapping av byggehøyder i forhold til byggene som bygges helt opp mot stasjonen, slik at Råholtbyen vest for Trondheimsvegen får en naturlig avslutning mot nord, sier Viggo Sandviken, prosjektleder i OMA.

– Foreløpig har denne tomta status som LNF-område, men utvikleren må argumentere for hvorfor området bør bygges ut med boliger. Det er politiske meningsforskjeller om hvor sentrumsbyggestreken skal gå og hvor mye hensynet til matjorda skal veie opp mot utbygging ved stasjonen. Vi vil behandle saken politisk om innspillet kommer, sier ordfører John-Erik Vika (Sp).

Store områdeplaner

Både på Lundsjordet og på Mostue gård (rett på andre siden av Trondheimsvegen) er det allerede store utbyggingsplaner.

Regional plan for areal og transport i Oslo og Akershus legger til grunn at områder nær kollektivknutepunkt, som Eidsvoll Verk stasjon, skal gi rom for det alt vesentlige av nye boliger i Akershus.

Nå ønsker Trondheimsvegen 310 AS å utvikle sin tomt.

Klikk for kommentarer
Vi inviterer deg til å dele informasjon, argumenter og synspunkter. Vi ønsker fullt navn, noe som gjøre det mer interessant for andre å lese det du skriver. Vi vil ikke ha trakassering, trusler eller hatske meldinger på våre nettsider. Falske profiler blir utestengt. Vi setter pris på at du holder en saklig og respektfull tone. Husk at mange leser det du skriver. Vennlig hilsen redaksjonen. Les mer om vår moderering ->her
Facebook-kommentarer:

Våre journalister og moderatorer overvåker denne debatten kontinuerlig.

Vi fjerner automatisk kommentarer med obskøne ord, definert av våre moderatorer. Innlegg som rapporteres som misbruk eller spam blir vurdert av Facebooks moderatorer, og skjules automatisk for den som rapporterer.


Dersom du bryter våre debattregler, kan vi gjøre følgende:
  • Slette kommentaren din
  • Utestenge deg

Vi har ikke redaktøransvar for kommentarer som er fjernet fra offentligheten, og som kun er synlige for din private og lukkede vennekrets. Vi gjør imidlertid oppmerksom på at du som skriver et innlegg vil være personlig ansvarlig for innholdet enten dette fremsettes på våre nettsider eller overfor ditt eget lukkede nettverk med Facebook-venner. Våre journalister og moderatorer vil ikke begrunne verken fjerning av kommentarer eller utestengning av profiler, utover at det skyldes enten brudd på retningslinjene for moderering slik de fremkommer i toppen av alle kommentarfelt, eller avsløring av falske profiler.