– Du må ikke nødvendigvis ha vært gjennom store traumer og livskriser for å være med i Hjertefred-arrangementet. Det holder med at du har lyst til å komme og oppleve fellesskapet, sier styre- og prosjektleder, Wenche Strand.

LIVSSYNSNØYTRALT

Hjertefred, som er et livssynsnøytralt arrangement, er lagt til Allehelgensdagen hvor vi skal minnes våre kjære, som er døde.

– Det har kommet mange til Bankplassen hvert år. Et år var det 800 der, men i fjor var det så kaldt at flere folk gikk hjem, forteller Strand.

I år har arrangørene invitert både lokale og mindre lokale artister.

Forfatter Hans Ludvig Fredheim fra Odal er hovedtaler. Han har skrevet diktet «Stønna» – et dikt han vil lese på Bankplassen.

Mari Mork har tatt seg fri fra øvelsene på «Folk og røvere» for å synge. Koret Fresco stiller med sin dirigent Ludvik Kjærnes i spissen og han skal selv være solist. Hjertefredbandet, bestående av Odd Arne Klungset, Arve Kristian Olsen Tømte, Roger Jacobsen og Gunnhild Elisabeth E. Øierås, kommer, det samme gjør sanger Christine Strid og trompetist Kai R. Johansen. Han har for øvrig kommet hvert år fra Sarpsborg for å spille i Hjertefred-arrangementet i Eidsvoll.

gamle konfirmasjonskapper

Selv om dette er et livssynsnøytralt arrangement, er kirken representert gjennom donasjon av gamle konfirmasjonskapper som fungerer som engleantrekk for arrangementskomiteen.

– Vi er også takknemlige for både pengestøtte og annen praktisk hjelp fra Eidsvoll kommune. Den legger til rette for at vi kan bruke bankplassen denne senhøstkvelden, sier Strand.

Hun ønsker alle som har lyst til å komme, velkommen, men legger til at barn bør ha følge med en voksen.

– Mange kommer for å minnes sin kjære, avdøde og det kan være en del sterke sorgreaksjoner, sier Strand.

LES OGSÅ: Grunnleggeren av Hjertefred holder foredrag

Klikk for kommentarer
Vi inviterer deg til å dele informasjon, argumenter og synspunkter. Vi ønsker fullt navn, noe som gjøre det mer interessant for andre å lese det du skriver. Vi vil ikke ha trakassering, trusler eller hatske meldinger på våre nettsider. Falske profiler blir utestengt. Vi setter pris på at du holder en saklig og respektfull tone. Husk at mange leser det du skriver. Vennlig hilsen redaksjonen. Les mer om vår moderering ->her
Facebook-kommentarer:

Våre journalister og moderatorer overvåker denne debatten kontinuerlig.

Vi fjerner automatisk kommentarer med obskøne ord, definert av våre moderatorer. Innlegg som rapporteres som misbruk eller spam blir vurdert av Facebooks moderatorer, og skjules automatisk for den som rapporterer.


Dersom du bryter våre debattregler, kan vi gjøre følgende:
  • Slette kommentaren din
  • Utestenge deg

Vi har ikke redaktøransvar for kommentarer som er fjernet fra offentligheten, og som kun er synlige for din private og lukkede vennekrets. Vi gjør imidlertid oppmerksom på at du som skriver et innlegg vil være personlig ansvarlig for innholdet enten dette fremsettes på våre nettsider eller overfor ditt eget lukkede nettverk med Facebook-venner. Våre journalister og moderatorer vil ikke begrunne verken fjerning av kommentarer eller utestengning av profiler, utover at det skyldes enten brudd på retningslinjene for moderering slik de fremkommer i toppen av alle kommentarfelt, eller avsløring av falske profiler.