Honningcentralen på Kløfta fyller 90 år i disse dager. Centralen har stått støtt gjennom krigstid og fredstid, men det har ikke vært noen selvfølge at sentralen skulle overleve.

Dagens ledelse gir Sten Agnalt mye av æren for at Honningcentralen i dag er en livskraftig medlemsorganisasjon.

Agnalt er i dag 93 år gammel, og ble sjef i 1954.

– Det var en vanskelig tid rett etter krigen hvor vi slet med å skaffe oss nye leverandører av tuber, voks og slynger, sier han.

– Det var mangel på det meste, men vi holdt stødig kurs, var kreative og utviklet centralen på en fin måte.

LES OGSÅ: Norges Birøkterlag har sammen med lokallagene rekruttert mange nye birøktere.

Klikk for kommentarer
Vi inviterer deg til å dele informasjon, argumenter og synspunkter. Vi ønsker fullt navn, noe som gjøre det mer interessant for andre å lese det du skriver. Vi vil ikke ha trakassering, trusler eller hatske meldinger på våre nettsider. Falske profiler blir utestengt. Vi setter pris på at du holder en saklig og respektfull tone. Husk at mange leser det du skriver. Vennlig hilsen redaksjonen. Les mer om vår moderering ->her
Facebook-kommentarer:

Våre journalister og moderatorer overvåker denne debatten kontinuerlig.

Vi fjerner automatisk kommentarer med obskøne ord, definert av våre moderatorer. Innlegg som rapporteres som misbruk eller spam blir vurdert av Facebooks moderatorer, og skjules automatisk for den som rapporterer.


Dersom du bryter våre debattregler, kan vi gjøre følgende:
  • Slette kommentaren din
  • Utestenge deg

Vi har ikke redaktøransvar for kommentarer som er fjernet fra offentligheten, og som kun er synlige for din private og lukkede vennekrets. Vi gjør imidlertid oppmerksom på at du som skriver et innlegg vil være personlig ansvarlig for innholdet enten dette fremsettes på våre nettsider eller overfor ditt eget lukkede nettverk med Facebook-venner. Våre journalister og moderatorer vil ikke begrunne verken fjerning av kommentarer eller utestengning av profiler, utover at det skyldes enten brudd på retningslinjene for moderering slik de fremkommer i toppen av alle kommentarfelt, eller avsløring av falske profiler.