Bandet Høst ble startet i Østfold på begynnelsen av 1970-tallet, og leverte tyngre progressiv rock med norske tekster. De var musikalsk inspirert av blant andre Yes og Wishbone Ash. Gutta platedebuterte med suksessalbumet På sterke vinger 1974, en LP som har fått en solid plass i norsk rockehistorie.

LES OGSÅ: Fjorårets byfest varte i elleve dager

De spilte hundrevis av konserter rundt omkring i Norge i sin sid, og det faktum at de sang på norsk skapte stor begeistring hos publikum. Allerede kort tid etter platedebuten begynte utskiftningene, men gruppa rakk å gi ut tre plater fram til bruddet som kom allerede i 1978.

Siden har de gått hver sin vei, men som alle store musikkhelter har de innsett at det er tid for å ta fram instrumentene igjen.

TIL JESSHEIM

I oktober 2016 samlet Høst hele originalbesetningen fra På Sterke Vinger, og spilte i Haugesund sammen med blant andre Aunt Mary. Dette ble en så stor suksess at fans over hele landet krevde flere konserter fra bandet i 2017.

18. august stiller Høst med komplett originalbesetning fra 1974 – når de inntar Kulturbanken Kreti & Pleti i Storgata. Da er det duket for norsk musikkhistorie, og likere av progressiv rock bør kjenne sin besøkelsestid.

– Vi gleder oss veldig til denne dagen og kan love våre gjester en helt unik konsertopplevelse med bandet som i mars i år gjorde to forrykende reunionkonserter for fulle hus på Hard Rock Cafe i Oslo, påpeker kulturbanksjef Christian Taalesen.

Høst eksisterte samtidig med andre norske storheter som Aunt Mary, Høst, Saft, Junipher Greene, Undertaker’s Circus, Flax og Ruphus. Resultatet er nok en relativt høy gjennomsnittsalder på publikum denne kvelden, uten at det kommer til å legge noen demper på opplevelsen.

FLERE KONSERTER

Høst sin opptreden i Kreti & pleti er bare én av mange gode musikkopplevelser som står i kø i Jessheim i august, både i Kulturbanken og under Jessheimdagene.

Klikk for kommentarer
Vi inviterer deg til å dele informasjon, argumenter og synspunkter. Vi ønsker fullt navn, noe som gjøre det mer interessant for andre å lese det du skriver. Vi vil ikke ha trakassering, trusler eller hatske meldinger på våre nettsider. Falske profiler blir utestengt. Vi setter pris på at du holder en saklig og respektfull tone. Husk at mange leser det du skriver. Vennlig hilsen redaksjonen. Les mer om vår moderering ->her
Facebook-kommentarer:

Våre journalister og moderatorer overvåker denne debatten kontinuerlig.

Vi fjerner automatisk kommentarer med obskøne ord, definert av våre moderatorer. Innlegg som rapporteres som misbruk eller spam blir vurdert av Facebooks moderatorer, og skjules automatisk for den som rapporterer.


Dersom du bryter våre debattregler, kan vi gjøre følgende:
  • Slette kommentaren din
  • Utestenge deg

Vi har ikke redaktøransvar for kommentarer som er fjernet fra offentligheten, og som kun er synlige for din private og lukkede vennekrets. Vi gjør imidlertid oppmerksom på at du som skriver et innlegg vil være personlig ansvarlig for innholdet enten dette fremsettes på våre nettsider eller overfor ditt eget lukkede nettverk med Facebook-venner. Våre journalister og moderatorer vil ikke begrunne verken fjerning av kommentarer eller utestengning av profiler, utover at det skyldes enten brudd på retningslinjene for moderering slik de fremkommer i toppen av alle kommentarfelt, eller avsløring av falske profiler.