– Det begynte i det små med at vi inviterte Rustad-innbyggerne til å komme med ting de ikke lenger hadde behov for å sette opp boder og selge det hos oss. I år er markedet utvidet med salg av mat fra lokale produsenter – honning, syltetøy og grønnsaker, forteller Ida Bakken i Rustad Vel.

De siste årene vellet arbeidet iherdig for å oppgradere kjøkkenet i velhuset. Penger er hentet fra forskjellige arrangement, som middagskafeer, juleverksteder, markeder og utlodninger. Lørdag blir det snorklipping for nye steikeovner, oppvaskmaskin og andre moderne hjelpemidler. Arbeidne er utført på dugnad og av greie fagpersoner.

– Vi har spart til dette i fire år, og inntil nå har det gått mye i papp og plast. Med det nye kjøkkenet har vi muligheter for større arrangementer, så som dåp, bryllup og konfirmasjoner. Vi har allerede bestillinger inne, og nå satser vi på at kjøkkenet blir godkjent av Mattilsynet, sier Bakken.

STOR FESTIVITAS

Lørdag kommer også Hurdal skolekorps og dansere fra økolandsbyen for å underholde. Barn fra Rustad-grenda har lovet at de skal synge og danse, mens magen kan fylles og tørsten slukkes i velkafeen.

– Leker, hesteridning og ansiktsmaling tilsier at dette er et marked for alle aldre. Og ikke minst: dette er et marked for alle enten de bor her eller der. Alle er velkomne til Rustad, sier Ida Bakken.

Klikk for kommentarer
Vi inviterer deg til å dele informasjon, argumenter og synspunkter. Vi ønsker fullt navn, noe som gjøre det mer interessant for andre å lese det du skriver. Vi vil ikke ha trakassering, trusler eller hatske meldinger på våre nettsider. Falske profiler blir utestengt. Vi setter pris på at du holder en saklig og respektfull tone. Husk at mange leser det du skriver. Vennlig hilsen redaksjonen. Les mer om vår moderering ->her
Facebook-kommentarer:

Våre journalister og moderatorer overvåker denne debatten kontinuerlig.

Vi fjerner automatisk kommentarer med obskøne ord, definert av våre moderatorer. Innlegg som rapporteres som misbruk eller spam blir vurdert av Facebooks moderatorer, og skjules automatisk for den som rapporterer.


Dersom du bryter våre debattregler, kan vi gjøre følgende:
  • Slette kommentaren din
  • Utestenge deg

Vi har ikke redaktøransvar for kommentarer som er fjernet fra offentligheten, og som kun er synlige for din private og lukkede vennekrets. Vi gjør imidlertid oppmerksom på at du som skriver et innlegg vil være personlig ansvarlig for innholdet enten dette fremsettes på våre nettsider eller overfor ditt eget lukkede nettverk med Facebook-venner. Våre journalister og moderatorer vil ikke begrunne verken fjerning av kommentarer eller utestengning av profiler, utover at det skyldes enten brudd på retningslinjene for moderering slik de fremkommer i toppen av alle kommentarfelt, eller avsløring av falske profiler.