- Vi ber rådmannen om å utrede mulighetene for mulige alternativer for nytt svømmebasseng, som også ivaretar tilbudet til dem som trenger et opplæringsbasseng. Dette kommer fram av innspill til budsjett og handlingsprogram som behandles i kommunestyret 6. desember, sier Christian Bendz, leder for Nannestad Høyre.

Partiet vil også be rådmannen om å sjekke ut mulighetene for et svømmebassengprosjektet som en interkommunal løsning med naturlige nærliggende kommuner.

500.000 KRONER

- For å komme i gang med nødvendige utredninger ønsker vi å stille 500.000 kroner til disposisjon. Beløpet hentes fra disposisjonsfondet. Dette er 300.000 kroner mindre enn hva posisjonspartiene stiller til rådighet, men her mener vi å være tydeligere ettersom posisjonen ønsker å stille 800.000 kroner til diverse byggeprosjekter. Vi setter ett beløp til kun svømmebassengprosjekt, sier Bendz.

Han ser det som positivt at det går mot flertall for en utredning.

Høyre mener rådmannens utredning også må inneholde andre alternativer i forhold til å bygge nytt, da alternativet er å leie seg inn i nærliggende anlegg.

Bendz viser også til at Nannestad kommune allerede har stor gjeld.

- Vi ønsker derfor å vise ansvarlighet. Samtidig er vi klar over hvilke utfordringer vi står overfor gjennom brukergrupper som i dag har et meget redusert tilbud i forhold til svømmebasseng. Spesielt tenker vi på dem som har et særskilt behov for opplæringsbasseng, men vi er smertelig klar over et meget amputert skoletilbud hvor vi som skoleeier har en forpliktelse. Derfor er denne utredningen viktig, sier Bendz.

KUTTER I ADMINISTRAJONEN

Partiet foreslår en reduksjon til sentraladministrasjon på 2,2 millioner kroner.

Dette beløpet foreslås brukt til å starte arbeidet med å utbedre «diagonalen» fra Åmålkrysset til Kopperudmoen i Maura, samt å asfaltere den delen av vegen som i dag er grusveg. Én million kroner vil partiet skal settes av til å utbedre uteområdet ved Kringler-Slattum skole.

Videre foreslår partiet blant annet at rådmannen i løpet av våren legger fram en plan for utbygging av gang- og sykkelveger, samt for lysløype på Eltonåsen.

- Vi ønsker også at rådmannen i løpet av første kvartal neste år legger fram en sak hvor kommuneutvalgsstrukturen blir evaluert, slik det ble vedtatt da klima- og miljøutvalget ble etablert i 2015, sier Bendz.

LES OGSÅ: Elever etterlyste bedre svømmeopplæring under elevenes kommunestyre

Følg Eidsvoll Ullensaker Blad på Facebook

Klikk for kommentarer
Vi inviterer deg til å dele informasjon, argumenter og synspunkter. Vi ønsker fullt navn, noe som gjøre det mer interessant for andre å lese det du skriver. Vi vil ikke ha trakassering, trusler eller hatske meldinger på våre nettsider. Falske profiler blir utestengt. Vi setter pris på at du holder en saklig og respektfull tone. Husk at mange leser det du skriver. Vennlig hilsen redaksjonen. Les mer om vår moderering ->her
Facebook-kommentarer:

Våre journalister og moderatorer overvåker denne debatten kontinuerlig.

Vi fjerner automatisk kommentarer med obskøne ord, definert av våre moderatorer. Innlegg som rapporteres som misbruk eller spam blir vurdert av Facebooks moderatorer, og skjules automatisk for den som rapporterer.


Dersom du bryter våre debattregler, kan vi gjøre følgende:
  • Slette kommentaren din
  • Utestenge deg

Vi har ikke redaktøransvar for kommentarer som er fjernet fra offentligheten, og som kun er synlige for din private og lukkede vennekrets. Vi gjør imidlertid oppmerksom på at du som skriver et innlegg vil være personlig ansvarlig for innholdet enten dette fremsettes på våre nettsider eller overfor ditt eget lukkede nettverk med Facebook-venner. Våre journalister og moderatorer vil ikke begrunne verken fjerning av kommentarer eller utestengning av profiler, utover at det skyldes enten brudd på retningslinjene for moderering slik de fremkommer i toppen av alle kommentarfelt, eller avsløring av falske profiler.