Det bekrefter seksjonsleder for vegavdelingen i Statens vegvesen Akershus, Trond Holtvedt.

– Dette er gjort av hensyn til trafikksikkerheten, sier han. Betongstrekningen med 90-sone er cirka 4,5 kilometer lang og strekker seg nordover fra Li til Mogreina.

– Fartsgrensen vil være 90 km/t til vi får reparert sprekker og hull i dekket med såkalt støpeasfalt. Det blir bare tatt lokale reparasjoner. Årsaken til at dette ikke er gjort tidligere er at været og temperaturen ikke har ligget til rette for å utføre arbeidet i vinter, sier Holtvedt.

Det er allerede besluttet at betongstrekningen skal rehabiliteres og erstattes av asfaltdekke. Mellom 2007 og 2009 fikk sørgående felt ny asfalt, mens betongdekket ble beholdt i nordgående. Nå er dette sprukket.

– Arbeidene med rehabilitering av strekningen vil starte opp i 2019 og avsluttes i 2019 eller 2020, sier Holtvedt.

Klikk for kommentarer
Vi inviterer deg til å dele informasjon, argumenter og synspunkter. Vi ønsker fullt navn, noe som gjøre det mer interessant for andre å lese det du skriver. Vi vil ikke ha trakassering, trusler eller hatske meldinger på våre nettsider. Falske profiler blir utestengt. Vi setter pris på at du holder en saklig og respektfull tone. Husk at mange leser det du skriver. Vennlig hilsen redaksjonen. Les mer om vår moderering ->her
Facebook-kommentarer:

Våre journalister og moderatorer overvåker denne debatten kontinuerlig.

Vi fjerner automatisk kommentarer med obskøne ord, definert av våre moderatorer. Innlegg som rapporteres som misbruk eller spam blir vurdert av Facebooks moderatorer, og skjules automatisk for den som rapporterer.


Dersom du bryter våre debattregler, kan vi gjøre følgende:
  • Slette kommentaren din
  • Utestenge deg

Vi har ikke redaktøransvar for kommentarer som er fjernet fra offentligheten, og som kun er synlige for din private og lukkede vennekrets. Vi gjør imidlertid oppmerksom på at du som skriver et innlegg vil være personlig ansvarlig for innholdet enten dette fremsettes på våre nettsider eller overfor ditt eget lukkede nettverk med Facebook-venner. Våre journalister og moderatorer vil ikke begrunne verken fjerning av kommentarer eller utestengning av profiler, utover at det skyldes enten brudd på retningslinjene for moderering slik de fremkommer i toppen av alle kommentarfelt, eller avsløring av falske profiler.