Ideen oppsto så sent som i januar. Eidsvoll Amatørteater ønsket å gjøre noe mer for ungdomsgruppa si. De tok kontakt med Eidsvoll kulturskole, og det ferdige produktet ble framført for et fullsatt Panorama.

EFFEKTIVE

Stykket betegnes som en musikalsk ungdomsrevy og er skrevet av Håkon T. Nielsen. Det tar for seg ungdommens hverdag med foreldre og besteforeldre. Overgangene mellom humoristiske og mer alvorlige innslag er hyppige, men godt timet. Skuespillerprestasjonene ble godt sammensydd med musikerne og sangerne fra kulturskolen.

– Vi har strøket noen scener fra originalmanuset og lagt inn noen egne sekvenser, forklarer prosjektleder Øyvind Sandbu.

Videre forteller han at den relativt korte perioden har forløpt fint.

– Jeg synes de har fått til mye på liten tid, påpeker han.

TAR SIKTE PÅ NY FORESTILLING

– Det er moro å få vise fram så mange talenter. Både skuespillere og musikere fikk boltre seg på scenen. Dette ga absolutt mersmak, sier Sandbu.

I og med at dette var første gang amatørteateret og kulturskolen samarbeidet på denne måten var gjennomføringen også en læringsprosess.

– Jeg håper vi har fått utfordret og bygget opp disse ungdommene. Det er jo de som er fremtiden – både på og av scenen. Neste gang kan vi kanskje legge lista litt høyere, understreker prosjektlederen.

MINNE FOR LIVET

– Dette var veldig gøy, stråler tre av aktørene etter endt forestilling. Alvilde Fjørtoft Pettersen (12), Maria Fuglehaug (12) og Iver Graabræk-Dyndahl (13) er helt enige om utsagnet.

De to jentene var på scenen som skuespillere, mens Iver deltok på den musikalske biten.

– Jeg begynte på kulturskolen med gitar som instrument, men nå spiller jeg trommer og marimba, forteller han.

– Det har vært mye øving i forkant av forestillingen, men det er helt klart verdt det, understreker trioen.

Maria forteller at hun har drevet med skuespill i et par år, og at hun er veldig fascinert av det.

– Jeg vil gjerne fortsette å jobbe med folk på denne måten. Jeg liker samarbeidet med de andre på scenen og det å kunne få gi noe til publikum, forklarer hun.

– Musikerne og skuespillerne øvde hver for seg i starten, før vi slo oss sammen i uka før forestillingen. Det har vært veldig lærerikt å se resultatet av et slikt samarbeid, sier de tre.

– Dette kommer vi til å huske resten av livet!

LES OGSÅ: I kø for musikkfest med MPGjr-stjernene

Klikk for kommentarer
Vi inviterer deg til å dele informasjon, argumenter og synspunkter. Vi ønsker fullt navn, noe som gjøre det mer interessant for andre å lese det du skriver. Vi vil ikke ha trakassering, trusler eller hatske meldinger på våre nettsider. Falske profiler blir utestengt. Vi setter pris på at du holder en saklig og respektfull tone. Husk at mange leser det du skriver. Vennlig hilsen redaksjonen. Les mer om vår moderering ->her
Facebook-kommentarer:

Våre journalister og moderatorer overvåker denne debatten kontinuerlig.

Vi fjerner automatisk kommentarer med obskøne ord, definert av våre moderatorer. Innlegg som rapporteres som misbruk eller spam blir vurdert av Facebooks moderatorer, og skjules automatisk for den som rapporterer.


Dersom du bryter våre debattregler, kan vi gjøre følgende:
  • Slette kommentaren din
  • Utestenge deg

Vi har ikke redaktøransvar for kommentarer som er fjernet fra offentligheten, og som kun er synlige for din private og lukkede vennekrets. Vi gjør imidlertid oppmerksom på at du som skriver et innlegg vil være personlig ansvarlig for innholdet enten dette fremsettes på våre nettsider eller overfor ditt eget lukkede nettverk med Facebook-venner. Våre journalister og moderatorer vil ikke begrunne verken fjerning av kommentarer eller utestengning av profiler, utover at det skyldes enten brudd på retningslinjene for moderering slik de fremkommer i toppen av alle kommentarfelt, eller avsløring av falske profiler.