Kommunen skal kartlegge tilstanden på Nannestad-skolenes uteområder. Én av skolene som skal prioriteres er Kringler-Slattum skole.

- Vi er veldig glade for at det ser ut til å skje noe med uteplassene ved våre skoler. På Kringler-Slattum har asfalten blitt dårligere og dårligere. Det er dumpete på store deler av området, noe som også har ført til flere skrubbsår for elevene våre, sier Moland.

Han forteller at en del av området, basketballbanen, var så dårlig at de for noen år siden måtte fjerne asfalten.

- Om våren er det bevegelse i grunnen, og kumlokkene blir da høyere enn bakkenivået. Når det er mye nedbør blir det store dammer, som også fryser til is når det er kaldt, sier Moland.

Han opplyser at det for området for basketball, blant annet fra foreldrenes side, nå jobbes med å finne muligheter for å få til en ballbinge.

BEFARING

Moland viser til en uttalelse fra skolen i høst, i forbindelse med kommunens budsjettarbeid, hvor behovet for en utbedring av uteområdet beskrives.

- Vi meldte inn et behov, og etter dette har det vært både politikere og representanter fra kommunens administrasjon på befaring hos oss. Jeg føler at vi er tatt på alvor, og ser fram til at noe kan skje på uteområdet om ikke altfor lenge, sier rektoren.

Leder for foreldrenes arbeidsutvalg, John Werner Arntsen, er også tilfreds med at det endelig tas tak i forholdene ved skolenes uteområder.

- Vi er svært glade for at dette nå kommer på agendaen, sier han.

FEM MILLIONER KRONER

Kommunal drift har meldt inn behov i størrelsesorden fem millioner kroner til utbedring av Nannestad-skolenes uteområder. «Dette gjelder i første rekke utbedring av grunn og dekke på Kringler-Slattum og Preståsen skoler», heter det i saksutredningen til plan- og utviklingsutvalget, som vedtok rådmannens forslag om å utarbeide en handlingsplan for rehabilitering og utvikling av skolenes uteområder.

BUDSJETTJUSTERINGER

I posisjonspartienes, det vil si Ap, SV, Sp, KrF, V og MDG, forslag til handlingsprogram 2017-2020 og budsjett for 2017 som skal behandles av kommunestyret 6. desember, heter det at kommunestyret i møtet i mars 2017 vil komme tilbake til eventuelle budsjettjusteringer i forhold til planen.

I vedtaket vises det også til at handlingsplanene skal ivareta elevenes og nærmiljøets behov for arena for allsidige aktiviteter sommer og vinter, universell utforming og sikkerhet.

LES OGSÅ: Ungdomsskolen er største investering for Nannestad kommune neste år

Følg Eidsvoll Ullensaker Blad på Facebook

Klikk for kommentarer
Vi inviterer deg til å dele informasjon, argumenter og synspunkter. Vi ønsker fullt navn, noe som gjøre det mer interessant for andre å lese det du skriver. Vi vil ikke ha trakassering, trusler eller hatske meldinger på våre nettsider. Falske profiler blir utestengt. Vi setter pris på at du holder en saklig og respektfull tone. Husk at mange leser det du skriver. Vennlig hilsen redaksjonen. Les mer om vår moderering ->her
Facebook-kommentarer:

Våre journalister og moderatorer overvåker denne debatten kontinuerlig.

Vi fjerner automatisk kommentarer med obskøne ord, definert av våre moderatorer. Innlegg som rapporteres som misbruk eller spam blir vurdert av Facebooks moderatorer, og skjules automatisk for den som rapporterer.


Dersom du bryter våre debattregler, kan vi gjøre følgende:
  • Slette kommentaren din
  • Utestenge deg

Vi har ikke redaktøransvar for kommentarer som er fjernet fra offentligheten, og som kun er synlige for din private og lukkede vennekrets. Vi gjør imidlertid oppmerksom på at du som skriver et innlegg vil være personlig ansvarlig for innholdet enten dette fremsettes på våre nettsider eller overfor ditt eget lukkede nettverk med Facebook-venner. Våre journalister og moderatorer vil ikke begrunne verken fjerning av kommentarer eller utestengning av profiler, utover at det skyldes enten brudd på retningslinjene for moderering slik de fremkommer i toppen av alle kommentarfelt, eller avsløring av falske profiler.